.

.

TOTS 21

Els funcionaris concentrats a l'entrada de la presó de Mas Enric. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Els funcionaris concentrats a l’entrada de la presó de Mas Enric. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Una trentena de funcionaris de la presó de Mas Enric al Catllar han protestat aquesta tarda davant del recinte. Asseguren que la manca de personal i les condicions amb què treballen fan que les condicions de seguretat de la presó «no estiguin garantides», en paraules del delegat sindical de CCOO, José Antonio del Castillo.

Ferida una funcionària mentre intentava reduir un reclús

Els incidents amb interns violents són freqüents i, segons Del Castillo, es podrien evitar o controlar més ràpidament amb més personal. Sense anar més lluny, aquest dimecres una funcionària va rebre la mossegada d’un intern mentre intentava reduir-lo. Sovint hi ha un únic funcionari controlant un mòdul de 50 interns, i també una única persona controlant des de la cabina dos mòduls, que al mateix temps ha d’assumir tasques d’accés.

«Hi ha una crisi al centre cada cop que hi ha una baixa», afirma Del Castillo. El representant sindical afirma que es necessita un augment de la plantilla de com a mínim el 25% (n’hi ha 200 repartits en 3 torns diaris, i en fan falta 50 més). També estan neguitosos davant l’anunci de l’arribada de nous interns provocada pel tancament de la presó Model de Barcelona.

Els sindicats concentrats (CATAC, CCOO i CSI-F) han denunciat també «il·legalitats com tenir junts interns joves i adults en un mateix mòdul», una circumstància que també imputen a la manca de personal, ja que obrir un altre mòdul pels joves requeriria un mínim de 3 funcionaris més per torn.

Denuncien el cessament arbitrari de dos delegats sindicals

Els sindicats han denunciat el cessament de les seves funcions de dos delegats sindicals per part del responsable de Recursos Humans: un Cap d’Unitat i una Coordinadora de Guàrdia van perdre aquestes responsabilitats «com a represàlia per les seves tasques sindicals». Els protestants afirmen que triar aquests càrrecs és responsabilitat dels companys de guàrdia i no d’ell, i que «admet sense cap tipus de pudor que vol coordinadors afins a ell».