.

.

TOTS 21

Una professional sanitària corda a una companya una bata abans d’atendre un pacient amb covid-19, en un dels blocs quirúrgics de l’Hospital Clínic de Barcelona habilitat com a UCI en la pandèmia de coronavirus. Foto: ACN

L’ajuntament de La Secuita va fer públic divendres passat un comunicat al facebook municipal on informa que dona per finalitzat el brot de coronavirus detectat el passat 10 de juliol. Segons el consistori, “a dia d’avui no hi ha cap afectat per la Covid-19 al municipi, tots els afectats han donat negatiu en les proves per diagnosticar la malaltia que se’ls han realitzat”

En aquest linia recorda que “quan els veïns afectats de caràcter lleu per la malaltia van tenir la sospita de què podien patir la Covid-19, van actuar amb la màxima responsabilitat i seguint tots els protocols sanitaris. El primer que van fer aquestes persones -afirmen des del consistori-, amb una total actitud cívica, va ser posar-se en contacte amb tots aquells amb qui s’havien relacionat els dies previs i també van avisar a l’Ajuntament de la Secuita. D’aquesta manera, van donar a conèixer la seva situació per tal que tothom pogués actuar amb la màxima prevenció possible”.

Conegut el brot, e”s van activar des de el Departament de Salut els protocols de seguiment dels contactes propers als afectats, aïllament preventiu i realització de proves. L’Ajuntament de la Secuita es va posar a disposició de tots els afectats per tal de que podessin mantenir l’aïllament domiciliari amb la màxima comoditat i amb totes les garanties.”

Al municipi de La Secuita, el nombre acumulat de persones amb diagnòstic positiu per Covid-19 des de l’inici de la pandèmia ha estat de vuit i s’ha realitzat el seguiment per contactes propers a més de 70 persones. “Els veïns i veïnes de la Secuita -comunica l’Ajuntament- amb els quals s’ha fer el seguiment han donat negatiu en les proves per diagnosticar la malaltia que se’ls han realitzat. És per això que donem per finalitzat el brot, del que alertàvem el 10 de juliol, al municipi de la Secuita”.

Alhora, el consistori aprofita per desmentir que hi hagi cap infectat als nuclis de L’Argilaga, Vistabella i Les Gunyoles, ni que hi hagi tampoc cap treballador, ni regidor de l’ajuntament afectat per la malaltia, “com tampoc ho ha estat l’Alcalde”.

Redacció