TOTS 21

Cartell de la exposició

Cartell de la exposició

La Secció d’Art del CERAP inaugura divendres 6 de setembre, a les 19.30 h, «La renúncia», exposició col·lectiva dels membres de la secció. El tema que inspira l’exposició sorgeix d’un fet històric que va passar fa 700 anys a Riudoms. Segons la Crònica de Pere el Cerimoniós, l’any 1319, als Hostalets de Riudoms, es van celebrar unes corts molt especials que van resultar determinants per a la successió de la corona d’Aragó.

Jaume d’Aragó i Anjou, hereu de Jaume II d’Aragó, havia renunciat al matrimoni amb Elionor de Castella i Portugal i d’aquesta manera, renunciava a la corona. Als Hostalets de Riudoms es van celebrar unes corts d’urgència per tal de fer canviar de parer l’hereu, que volia dedicar-se a la vida monàstica.

Partint de la renúncia històrica de què va ser testimoni el nostre poble, aquesta exposició reuneix vuit propostes dels membres de la Secció d’Art que han treballat la renúncia des de diferents perspectives. A l’exposició es podran trobar diverses maneres d’afrontar o entendre la renúncia, expressada per cada artista amb la seva tècnica habitual de treball. Els artistes son Mar Cerdà, Alba Domingo, Mariona Ferrant, Vicent Matamoros, Francesc Mestre, Verònica Moragas, Agnès Olivé i Lucía Perera.