.

Un gol d’Uche deixa la salvació a prop.Foto: Nàstic

El Nàstic derrota al Tenerife (0-1) gràcies al solitari gol d’Uche en la segona meitat. Una diana que permet als grana tenir la permanència a tant sols un punt. Dissabte davant de l’UCAM Murcia, els de Nano Rivas, amb un empat, en tindrien prou per salvar la categoria.

Un punt. Un sol punt és el que necessitarà sumar el Nàstic en la darrera jornada de lliga per aconseguir allò que semblava una utopia uns mesos enrere. La permanència es veu, però encara no es toca, tot i que està més a prop que mai. I gràcies al gol del renascut Uche que rebentava els pronòstics inicials davant d’un Tenerife que tindria diverses ocasions clares, però es topava amb un Reina incommensurable. El Nou Estadi viurà el proper dissabte (20:30h) una autèntica final entre el Nàstic i UCAM, on el conjunt grana té l’objectiu a l’abast.

Nano apostava avui pels mateixos protagonistes de la setmana passada amb un únic canvi. Luismi ocupava la plaça de central en detriment de Suzuki. Precisament, una errada del avui central andalús provocava una clara ocasió de Aaron que Xavi Molina la treia sota pals. El conjunt de Pep Lluís Martí sortia fort i arribant amb profunditat per totes dues bandes. Aaron, novament, posava a prova la resistència grana. El Tenerife dominava, mentre que el Nàstic no era capaç d’enllaçar amb la zona d’atac.

De mica en mica, però, els de Nano Rivas s’estiraven i Tejera funcionava com a radar creatiu. Delgado seria el primer en rematar entre pals, però Dani, atent, evitava el primer. Eren els millors minuts d’un Nàstic que trobava espais. Uche tindria la segona millor oportunitat en una jugada semblant a la del seu primer gol davant del Girona. El nigerià ho provava des de mitja distància davant d’un encertat Dani. A la mitja part s’arribava sense moviment en el marcador.

El Tenerife repetia el guió de la primera meitat amb una sortida forta buscant el gol, però es topava amb un Reina immens que desfeia les clares ocasions de Gaki y Tayron. Davant d’aquest vendaval, Barreiro responia amb un ràpid contraatac, però el seu xut marxava desviat. El Nàstic tornava a contenir als locals i en el minut 60 arribaria la gran alegria. Delgado es fabricava una jugada per banda esquerra, el seu xut el refusava Dani, però Uche la caçava en una acció de nou pur.

El gol donava aire al conjunt de Nano, que afrontaria el darrer tram de partit resguardant el preciós botí. La mala notícia eren les targetes de Delgado i Madinda que els impedirà estar en la darrera jornada. Els darrers minuts eren de pressió constant local. Fins i tot s’afegirien 7 minuts per fer l’agonia encara més llarga. Però el Nàstic tirava d’ofici per acabar celebrant una victòria majúscula.

Fitxa tècnica:

Tenerife: Dani, Germán, Vitolo, Lozano, Iñaki (Carlos 30′), Aitor Sanz, Aaron (Amath 61′), Gaku, Jorge Sáenz, Tayron (Suso 73′) i Raúl Cámara.

Nàstic: Reina, Mossa, Xavi Molina, Luismi, Valentín, Madinda (Zahibo 75′), Tejera, Uche (Jose Carlos 84′), Juan Muñiz (Lobato 72′), Delgado i Manu Barreiro.

Àrbitre: Gorostegui Fernández. Ha amonestat al local Tyrone (62′), Amath (65′) i als visitants Delgado (65′), Reina (66′), Juan Muñiz (70′), Mossa (71′), Madinda (74′) i Tejera (93′).

Gols: 0-1, Uche (60′)

Incidències: Partit corresponent a la 41ena jornada de la Liga 1|2|3 disputat a l’Heliodoro Rodríguez López davant 19.347 espectadors.