TOTS 21

Deu dies després d’acomiadar l’exitosa edició del FITT, l’equip de la Sala Trono ha presentat aquest matí la seva temporada de tardor, que comença el pròxim dimecres 22 a les 20 h i s’allarga fins a l’última setmana de gener de 2022, amb un total de dinou espectacles i cinquanta-una funcions. La Trono estrena temporada amb la peça de teatre musical en homenatge a un artista i activista pioner dels drets LGTBI, ‘Ocaña, reina de las ramblas’. L’actor i cantant Joan Vázquez (el premiat protagonista de Paquito forever), i de la guitarra del director musical Marc Sambola, reten homenatge a Ocaña en un recital teatralitzat a ritme de copla. Del 23 al 26 de setembre, i durant les festes de Santa Tecla, la Sala Trono repeteix el format de l’any passat i programa dos espectacles. Després de les funcions d’Ocaña, programades fins al 25 de setembre, és torn del talent local. L’Escola de dansa Sagardoy/Bravo LANAVE presentarà l’espectacle complet de ‘37,5°C’ d’Arantxa Sagardoy i Alfredo Bravo, l’èxit del cicle de dansa que va exhaurir totes les entrades la primavera passada.

Un cop passada Santa Tecla, la temporada continua l’1, 2 i 3 d’octubre amb la reprogramació de ‘La lleugeresa i altres cançons’, un thriller musical d’Ivan Benet i Victor Borras i interpretat per Aida Oset. Els dies 8, 9 i 10 d’octubre torna de nou el talent tarragoní a l’escenari amb la companyia TeclaSmit i l’obra ‘Transacció’ de Sergi Xirinacs.

La programació continua el 15, 16 i 17 d’octubre amb ‘Somnàmbuls’ de Llàtzer Garcia i interpretada per David Marcè, Genís Casals i Laura Pujolàs. Del 22 al 24 d’octubre arriba des de Mallorca ‘Transbord’, que ens explica la vida d’en Pol, un jove trans, i la seva lluita per poder canviar la seva identitat de gènere davant les institucions de l’estat i de la societat on viu, que encara el veu i el tracta, de vegades, com una dona.

‘Winnipeg’, en coproducció amb el Festival Grec 2020, és un cant a la llibertat i a l’esperança, que donarà veu des d’una mirada actual, a la història de tots aquests exiliats i exiliades que es fan dir «Els fills de Neruda» el cap de setmana del 30 i 31 d’octubre.

Del dia 5 de novembre i fins al dia 7, s’estrenarà a la sala la coproducció de la Sala Trono ‘Qui estigui lliure’, de Xavi Buxeda i Marcet i interpretada pels joves Paula Jornet, Nil Cardoner i Pau Escobar. Un espectacle que apropa als joves la problemàtica de les agressions homòfobes fruit de la coproducció del Teatre l’Aurora d’Igualada i la Sala Trono.

Del 12 al 14 de novembre, la Trono acull el 15è Festival de Teatre Màgic, organitzat pel Mag Gerard, i amb les actuacions de Gisell, Mago Marín i el tarragoní Oscar Vallhonrat. El 19, 20 i 21 de novembre torna l’èxit de la temporada de primavera, l’aclamada ‘Blanca Desvelada’, en la qual la dramaturga i intèrpret argentina Alejandra Jiménez-Cascón interpreta fins a dotze personatges en només 9 m².

El monòleg ‘Miss cosas y yo» de Diana Pla Solina, la versió acabada del showcase que es va poder veure en la passada edició del FITT (Festival Internacional de Tarragona), tornarà la ciutat els dies 3, 4 i 5 de desembre. Del 10 al 12 de desembre, la Trono recupera un altre èxit de la temporada passada; ‘Here comes your man’ de Jordi Cardellans i protagonitzat per Sergi Cervera i Marc Ribera. Una obra que posa el punt de mira en l’assetjament escolar i els seus efectes i que ben aviat podrem veure també la seva versió cinematogràfica.

La companyia Anisakis trepitjarà la sala els dies 17, 18 i 19 de desembre amb ‘Porco. Poemas de estiércol y barro’, una obra performativa d’humor absurd i acció poètica entorn de la figura d’un descomunal porc. Del 7 al 9 de gener, la Trono inaugura el 2022 rebent de nou la companyia mallorquina La Impaciència amb la seva comèdia real i irreal ‘Jose Mari’.

La segona proposta de gener és la guanyadora del Premi Adrià Gual 2019, ‘Pruna’ de Queralt Riera, amb les interpretacions de Laura Calvet, Annabel Castan, Carlos Gallardo i Momó Fabré.

Del 21 al 23 de gener, el públic podrà gaudir d’una altra proposta de talent local i de la casa. És tracta de l’obra ‘Poema inacabat’ de Bàrbara Roig, Mariona Quadrada i Pau Ferran en homenatge a Gabriel Ferrater.

Per últim, la Trono acomiadarà el mes de gener amb ‘L’abraçada dels cucs’ de la cia. Cactus Teatre de València, espectacle seleccionat pel projecte Xarxa Alcover.

La Sala Trono puja dos euros el preu de totes les entrades per fer font als efectes derivats de la covid-19 i manté els descomptes d’Amics Sala Trono, que aquest any se segueixen oferint per unitats familiars. Com a novetat, les persones interessades en els descomptes d’Amics de la Sala Trono, poden donar-se d’alta o renovar la seva quota per al curs 2021/22 també a través de la web www.salatrono.cat. La Trono també manté el descompte especial per a menors de trenta anys que ofereix entrades a 7 € a la taquilla de la Sala Trono a partir d’una hora abans de cada funció.

Tota la programació i la venda d’entrades ja està disponible a la web de la sala: www.salatrono.cat

Redacció