.

.

TOTS 21

Pla general del director de la Sala Trono, Joan Negrié; i de Mariona García, responsable de premsa, en la trobada per fer balanç de la temporada de tardor-hivern. Imatge del 17 de desembre del 2021 (Horitzontal).

La Sala Trono estrenarà dues produccions pròpies dins de la programació de primavera que arrencarà al febrer i s’allargarà fins al maig. La sala representarà ‘Obsolescència programada’, d’Anna Maria Ricart i que es representarà primer a la Sala Beckett, i ‘Les bones intencions’, de Marc Artigau. El seu director, Joan Negrié, ha afirmat aquest divendres que ha estat un any «dur i complicat», però s’ha mostrat satisfet per la resposta del públic. Ha reivindicat que la sala ha portat a escena 54 companyies i gairebé una vintena d’espectacles. Amb tot, ha lamentat que hagi caigut la venda anticipada d’entrades. «Malgrat tot, hem aconseguit que vingués moltíssima gent cada cap de setmana, mantenint la programació i un públic fidel», ha dit.

Tot i les restriccions derivades de la situació sanitària, Negrié ha posat en valor que la Sala Trono ha pogut mantenir la gira de les obres ‘Blanca desvelada’, ‘Here come your man’ i ‘Les variacions de Bildelberg’, produccions estrenades fa dos anys. També ha assenyalat que han programat dinou funcions durant la temporada de tardor-hivern, de les quals encara en queden quatre que es faran aquest gener. Aquest vespre es representarà ‘Melancolia’, l’última funció de l’any, protagonitzada per l’actor Joan Estrader.

Pel que fa a la programació de la primavera, el director de la Trono ha avançat que es programarà el musical ‘Una llum tímida’, una producció del Col·lectiu La Cicatriz que s’ha representat aquesta temporada al Teatre Condal de Barcelona. Així mateix, ha destacat que l’any vinent serà «l’any de la reproducció», ja que els dramaturgs Anna Maria Ricart i Marc Artigau escriuran dues produccions per la sala. «Són els millors dramaturgs que hi ha ara mateix a Catalunya», ha afirmat Negrié.

La directora Mònica Bòfill serà l’encarregada de dirigir ‘Obsolescència programada’, escrita per Ricart i protagonitzada per Victòria Pagès, Albert Triola i Gemma Martínez. Es tracta d’un text que parla sobre la invisibilitat de les dones a partir dels 50 anys. «És una meravella, ahir vam fer la primera lectura i estem molt feliços, serà un text preciós amb molt d’humor, molta poètica i amb molta crítica», ha detallat. L’obra és una col·laboració amb la Sala Beckett i s’estrenarà el 16 de març a Barcelona. A Tarragona arribarà per Sant Jordi i ja tenen confirmades quatre funcions més pels teatres del territori.

«Les bones intencions», de Marc Artigau i dirigida per Joan Maria Segura, s’estrenarà al maig i tindrà com a protagonistes l’actriu Míriam Iscla i el mateix Joan Negrie. Després de l’estrena, la funció es representarà a la Fundació Joan Brossa.

Mar Rovira