.

.

TOTS 21

La bruixa Xoixeta, amb el regidor de Comerç, Jaume Sànchez

La regidoria de Comerç i Consum de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Jaume Sànchez, ha fet un balanç “molt positiu” de la tercera edició de la ruta gastronòmica “La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla”. Durant aquestes tres setmanes de la mostra (del 13 al 29 d’abril), s’han repartit un total de 7.512 racions d’entre els 18 bars i restaurants participants. Aquesta xifra supera lleugerament la de l’anterior edició, que es va situar en les 7.000 racions. Aquest fet li dóna un valor afegit perquè a diferència de la passada ruta, aquesta vegada s’ha organitzat fora del període de Setmana Santa i amb la participació de dos establiments menys.

Més enllà del número de tapes servides, el regidor de Comerç ha destacat la qualitat de les propostes, i el fet que, tot i no coincidir enguany amb el període de vacances, la resposta de la ciutadania ha estat excel·lent “ja que coneixen La Xoixeta i surten expressament a tastar les diferents especialitats”. La mitjana de tapes servides ha estat de 400 racions amb un volum total de negoci de 21.000 euros.

Tal i com ha assenyalat Sànchez, la ruta gastronòmica de tapes serveix especialment per donar a conèixer la restauració d’Altafulla i a què gent del Camp de Tarragona i el Penedès “vinguin expressament a Altafulla per aquesta mostra”. “La bruixa… Pata pop!”, “Eclipsi d’arròs” i “Kikets de llom” han estat les tapes que més sortida han tingut de les que s’han ofert a un preu de 2,8 €.

Vilatans i turistes han pogut gaudir d’una tapa i una cervesa Estrella Damm inspirades en la Xoixeta, la bruixa més popular del municipi, que ha tornat a fer de fil conductor de la mostra.

Aquells que han aconseguit omplir tot el llibret podran anar a l’oficina de Turisme de l’Ajuntament abans del 8 de maig fins les 14h, per poder votar la tapa que més els ha agradat, rebre l’últim segell i ser obsequiat amb un regal.

Tots els que hagin acabat la ruta participaran en un sorteig de 10 lots del Grup Estrella DAMM. L’establiment de la tapa guanyadora rebrà un reconeixement recordatori de l’organització, que serà un quadre inspirat en la Xoixeta. Les votacions i entrega de premis es durà a terme la setmana vinent.

Els 18 restaurants i bars que hi ha participat han estat Voramar “Cal Vitali”, Pont de mar, Maritime Beach Club, La taberna del mar, Hotel Yola “El tiberi”, Bolero, Salsa Gastrobar, La taberna del Quatre, La toque, Les bruixes, Solocomo, Cal Cano, K la yaya, Gastrobar Faristol, Hotel Oreneta, El mercadet, La Violeta i La Terracita de Elena. Està organitzada per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla, amb la col·laboració d’Estrella Damm, Tarragona 2018, i el Consorci Turístic del Baix Gaià.