.

Aspecte que presentava la tribuna de l’estadi de La Pobla. Foto: Tarragona21

La grada de gol. Foto: Tarragona21

La ‘Rojita’ estarà a la final dels Jocs Mediterranis lluitant per l’or contra la potent Itàlia. Espanya s’ha desfet amb una espectacular remuntada d’un Marroc que s’ha avançat aviat a la primera part.

Fins al minut 79 no ha arribat l’empat, i el 2-1, dos minuts després fruit d’un penal transformat per Abel Ruiz. Ha estat un assetjament total dels espanyols contra la porteria nordafricana. La selecció ha demostrat un gran nivell i ha fet el millor partit dels Jocs en un estadi de La Pobla abarrotat que ha viscut el partit com un veritable esdeveniment social.

El partit del morbo arribava a les semifinals. Espanya i el Marroc repetien tres dies després el gran matx del Mundial, en el que la Roja va empatar al darrer minut, es va classificar primera de grup i va liquidar així el somni marroquí d’anotar-se una victòria contra tota una Espanya, etern veí del nord.

Ambientàs a l’Estadi municipal de La Pobla de Mafumet, amb prop de 1.500 espectadors i força presència de marroquís. Nens, parelles, gent gran, famílies,… La Pobla ha viscut un esdeveniment popular en forma de partit de futbol.

Aviat s’avançava el Marroc. Al minut 15, el primer córner llençat pels marroquís era rematat de cap per Tahif. El gol ha esperonat els espanyols, que han forçat dos córners consecutius. López-Alcaide tenia l’empat al minut 30 en trobar-se davant del porter, però no ha pogut arribar a la pilota.

La Rojita s’ha bolcat sore la porteria contrària en rebre el gol. Foto: Tarragona21

Al minut 38 i després d’un constant assetjament a la porteria nordafricana arribava l’oportunitat més clara amb un rebot defensiu que de poc no entra a la porteria de Kernane. Dos minuts després una passada en profunditat a Ruiz Ortega provocava una nova ocasió de gol, però el remat era aturat pel porter. S’olorava l’empat. El lateral esquerra Miranda l’enviava al travesser sobre la botzina.

L’arrencada de la segona part ha estat un atac i gol de ‘la Rojita’, amb nombroses ocasions fruit de combinacions i córners. Alonso Lara tenia un remat franc de cap al minut 60 que aturava el porter.

El gol ha arribat al minut 79, després de nombroses ocasions fallides, obra de Sancet Tirapu. Dos minuts després arribaria el penal, en ser derribat Díaz Barragán, que havia sortit a la segona part. El Marroc encara en tindria una darrera, amb l’àrbitre concedint cinc minuts de temps afegit, com en el matx del Mundial, però el marcador no s’ha mogut.

Espanya s’havia desfet de la fase de grups sense problemes d’Algèria (4-1) i amb dificultats de Bòsnia-Herzegovina (2-1). Per la seva part, Marroc arrencava els Jocs Mediterranis amb un empat a dos amb Itàlia -i remuntant un 0-2- i una victòria ajustada per 2-1 contra Líbia.

Les dues seleccions, durant la interpretació dels himnes. Foto: Tarragona21

El finalista se les veurà contra un veritable os, Itàlia, que s’ha desfet en partit previ celebrat a Reus, amb gran solvència i gairebé sense despentinar-se, de Grècia (3-0), que apuntava a una de els favorites. Serà aquest dissabte (12:30 hores) a l’estadi de Reus.