.

.

TOTS 21

La Real Federación Española de Futbol (RFEF) ha acabat passant la pilota aquest dilluns de l’inici de la Segona divisió B a les territorials, a les quals faculta per concretar “amb les autoritats esportives i sanitàries de la seva Comunitat els requisits per a començar les competicions sota les seves competències en el moment en què siguin autoritzades”.

En un comunicat fet públic avui després de la reunió mantinguda precisament amb les territorials, s’ha acordat “per unanimitat treballar amb l’objectiu necessari que cadascuna de elles concreti amb les autoritats esportives i sanitàries de la seva Comunitat Autònoma quins són els requisits essencials i mínims per a poder començar com més aviat millor les competicions que competeix organitzar a les FFTTs i que puguin iniciar-se en el moment en què les autoritats autonòmiques els autoritzin”.

Tanmateix, des de la RFEF es considera com el marc més idoni una coordinació d’esforços. En aquest sentit, creu que “per això resulta Igual d’urgent l’existència d’un Pla Transversal que doni  les garanties sanitàries i jurídiques suficients a els esportistes federats, als clubs i als organitzadors, i que aquest pla compti amb l’autorització dels poders públics competents en la matèria -en referència al Consejo Superior de Deportes-. Així es va fer per a acabar la Temporada 19/20 i així ha de fer-se per a donar principi a la Temporada 20/21, en un treball lleial i constructiu amb les diferents administracions”.

Comunicar 30 dies abans

Un cop establert els protocols i amb el llum verd del CSD, la federació sí que es compromet a “comunicar als clubs el començament de la temporada amb almenys 30 dies d’antelació, una vegada hi hagi un protocol nacional aprovat pels poders públics competents

La Federació recorda a més “que, com a resultat del Pacte de Viana -entre LaLiga, la RFEF i el Consejo Superior de Deportes-, existeix un Fons d’Ajudes als jugadors professionals que participen en les competicions organitzades en exclusiva per la RFEF d’un import de 10 milions d’euros, on el sindicat de futbolistes AFE ha de posar la seva part”.

“És completament fals”

La RFEF assegura que era “completament fals” que es proposa retardar l’inici de les competicions. “Desafortunadament -afirma a la nota- aquesta Federació està acostumada a aquestes campanyes amb contínues falsedats orquestrades a fi de desacreditar, desinformar i crear incertesa. En aquest cas, a més, és encara més palès perquè l’RFEF va acordar un marc d’actuació global al costat d’altres 8 federacions esportives espanyoles que res té a veure amb el publicat aquest cap de setmana per alguns mitjans”.

Redacció