.

.

TOTS 21

El conseller de Territori i Sostenibiitat, Xavier Puig, en roda de premsa. Foto: ERC

L’Ajuntament de Tarragona ha renovat l’antic enllumenat públic de la via Imperi Romà, el passatge Josepa Massanés, la plaça Pompeu Fabra, la plaça Bisbe Bonet, la plaça del General Domènec Batet i Mestres i la plaça Farinera. Les antigues làmpades d’aquestes zones, han estat substituïdes per lluminàries amb tecnologia LED que són molt més sostenibles.  El conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, ha explicat que «posar llum als punts foscos serveix per dotar de seguretat als nostres carrers a tothora». En aquest sentit el conseller ha destacat la intervenció al pas entre Josepa Massanés i Via de l’Imperi  «fruit d’una visita amb l’Associació de veïns de Maria Cristina vam veure que aquest pas quedava molt fosc i semblava insegur, és per això que hem decidit il·luminar-lo bé».

Els treballs de substitució van començar el passat mes d’octubre i, el dia d’avui, només falta enretirar els punts de llum de les voreres de la plaça Farinera que s’executarà en les pròximes setmanes. En algunes de les zones, com la via Imperi Romà, la plaça Pompeu Fabra i la plaça Bisbe Bonet, s’ha pogut conservar els suports i l’estètica existent, però en altres, com la plaça Farinera, també ha calgut substituir els suports de l’enllumenat. Pel que fa al passatge Josepa Massanés i la plaça Domènec Batet i Mestres, a més de renovar completament l’enllumenat pel seu mal estat, s’ha reforçat els punts de llum per equilibrar la il·luminació en l’espai.  

L’import exacte del projecte és de 198.963,39 €, dels quals la Diputació de Tarragona en subvenciona 127.432,43 € a través del programa d’inversions del Pla d’Acció Municipal (PAM) de 2017. Amb tot, aquestes millores suposen un cost de 71.530,96 € per a l’Ajuntament.  

Redacció