.

.

TOTS 21

Imatge de família dels premiats. Foto: Ajuntament

El recinte teatral del Casino Municipal es va omplir ahir a partir de dos quarts de set de la tarda per acollir l’acte de lliurament de premis de la novena edició del Concurs Literari ‘Roca Plana’ Baix Gaià, organitzat per la regidoria de Cultura a través de la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca, i amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal.

La gala va estar conduïda un any més per la periodista Sònia Camí i amenitzada per les cançons populars i de taverna del grup Julivert, els qui sempre que visiten Roda de Berà suposen un èxit assegurat i, en aquesta ocasió, tampoc no van defraudar a un públic exigent.

L’esdeveniment es va iniciar amb la projecció del curtmetratge ‘Xisca’, de Sergi Lara, gràcies a la col·laboració del Festival Internacional de Cinema en Català. La cinta, una comèdia de ficció, descriu el viatge que emprèn el Ramon per la comarca del Pallars Jussà per tal de trobar el propietari de l’ovella ‘Xisca’.

Aquesta ha esdevingut l’edició que més participació ha reunit dels darrers anys. Fins al 19 de novembre, la regidoria de Cultura va rebre un total de 110 obres, 35 més que a la passada edició; 47 corresponents a la categoria infantil; 24 a cadet; 4 a la categoria juvenil; i 35 van ser escrites per adults.

El jurat, format per la regidora de Cultura, Teresa Ferré, com a presidenta; per Cristina Serrano, responsable de la Biblioteca Municipal; per la docent Pilar Franquet; per Núria Rimbau, professora de l’Institut de Roda de Berà; per Gemma Barceló, directora de l’escola Salvador Espriu; i per Maria Cristià, professora de l’escola El Cucurull; va destacar la dificultat que havia suposat l’elecció dels guanyadors i guanyadores, atès que la qualitat de les obres presentades en aquesta edició ha sigut d’un nivell molt alt.

Per a cadascuna de les quatre categories es va acordar un primer premi, de 150 euros i un llibre; un segon, de 100 euros i un llibre; i un tercer premi, de 50 euros i un llibre. Tots els guanyadors/es van rebre també un diploma.

Premiats i premiades

Categoria Infantil

1r premi: Un nen i un monstre, de Jordà Miró. El premi va ser lliurat per Cristina Serrano, responsable de la Biblioteca Municipal.

2n premi: El temps passa, l’amistat es queda, de Mario Muñiz. El regidor Manel González va lliurar aquest premi.

3r premi: Preguntes de nens, de Dúnia Olid. El premi va ser lliurat per Gemma Barceló, directora de l’escola Salvador Espriu.

Categoria Cadet

1r premi: El somriure que em va canviar la vida, de Noa Olmo. La regidora Rosana Dorantes va lliurar el premi.

2n premi: Hanae, d’Alba Oliva. Va ser lliurat per Montse Blasco, bibliotecària de Roda de Berà.

3r premi: La cérvola i la salamandra, de Daniela Lanuza. Marta Cristià, de l’escola El Cucurull, va lliura aquest premi.

Categoria Juvenil

1r premi: Que no et piqui, d’Aitana Franco. La regidora Teresa Ferré va fer lliurament del premi.

2n premi: Soc millor que ahir, de Sofia Cabrera. El premi va ser lliurat pel regidor Gerard Solé.

3r premi: No serà per sempre, de Kenu Bueno. Núria Rimbau, de l’Institut Roda de Berà, va ser l’encarregada de lliurar aquest tercer premi.

Categoria Adults

1r premi: No és país per a dones, de Susana Benítez. L’alcalde Pere Virgili va lliurar el premi.

2n premi: Vides paral·leles, de Josep Mercadé. El premi va ser lliurat per Teresa Duch, escriptora de capçalera de la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca.

3r premi: La flor més bonica, de Jordina Recasens. El premi va ser recollit per la mare de la premiada, Núria Pujol, de mans de Ricard Benimeli, arxiver municipal i secretari del jurat.

Finalment, els membres del jurat van decidir que la temàtica de les obres de la desena edició del concurs literari ‘Roca Plana’ Baix Gaià serà la diversitat.

Redacció