.

.

TOTS 21

El cap de l’ABP del Tarragonès dels Mossos, Ramon Franquès; la consellera de Seguretat Ciutadana, Cristina Guzmán, i el cap de la Guàrdia Urbana, Enrique Fernández. Foto: Eloi Tost

Els fets delictius denunciats es van reduir un 22% a Tarragona en comparació amb els del 2019, segons han explicat aquest dilluns l’Ajuntament de Tarragona, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. L’any passat es van produir fins a 8.900 fets delictius, la xifra més baixa dels darrers anys i 2.300 casos menys de la mitjana del darrer lustre. Els responsables de seguretat ho han atribuït a la posada en marxa del Pla de Seguretat Integral de Districtes, el passat maig.

Els delictes que més s’han reduït són els robatoris amb força, amb un descens del 42%, mentre que els robatoris amb violència i intimidació han disminuït un 25%, tal com ha assenyalat la consellera de Seguretat Ciutadana de Tarragona, Cristina Guzmán. “Aquest Pla de Seguretat -ha assegurat- està donant resposta policial de proximitat a cada districte de la ciutat i millorant els nivells de seguretat des d’una perspectiva integral».  La implantació del Pla de Seguretat de Tarragona va suposar la realització, durant el 2021, de 2.312 serveis planificats entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. Aquests serveis es van portar a termes en les 17 zones d’Interès Policial resultat de l’esforç analític de la delinqüència i la prevenció policial que van fer ambdós cossos policials.

La consellera també ha volgut posar en relleu el treball periòdic que s’ha engegat el darrer any, «com son les trobades amb els i les responsables de les associacions de veïns i altres col·lectius; la sortida al carrer de la policia de proximitat amb rondes a peu, contactes amb els comerciants com per exemple campanya de Nadal i just la setmana passada la posada en marxa de l’oficina mòbil de denúncies». 

La Covid-19 

El darrer any, la Guàrdia Urbana va dur a terme diferents serveis adreçats al compliment de les mesures sanitàries adoptades, realitzant diferents tipus de control: confinament i mobilitat, l’ús de la mascareta, el manteniment de la distància social, els botellots, les condicions en el desenvolupament de diferents activitats a establiments, bars i terrasses.

Com a resultat, s’han incoat des de l’inici de la pandèmia un total de 3.401 denúncies per incompliment de les restriccions i mesures sanitàries. D’aquestes, 1.068 corresponen a l’any 2021.

Redacció / ACN