.

.

TOTS 21

Mapa de Tabarnia, segons els seus promotors

Molestos per la reacció obtinguda pels mitjans de comunicació, els promotors de la idea de separar part de les comarques de Tarragona i Barcelona de Catalunya, creant una comunitat autònoma nova adscrita a Espanya, es plantegen fer una demostració de força.

Així, han obert una enquesta a les xarxes socials en la que demanen suport per a una mobilització a la plaça de Sant Jaume de Barcelona el proper mes de gener. De moment, el resultat de l’enquesta és abrumadorament favorable al ‘sí’.

Tabarnia és el nom que des de fa dos anys han posat a aquest fenomen un col·lectiu que es fa dir ‘Barcelona is not Catalonia’, que semblava no passar de la ironia i que buscava posar nerviós el moviment independentista usant els mateixos arguments: el dret a decidir.

En aquest cas, perquè les comarques que el 21-D van votar formacions constitucionalistes, que són part de les de Tarragona (les més urbanes, Baix Penedès, Alt i Baix Camp i Tarragonès) i de Barcelona (també les més poblades) -que són les que agrupen més població i PIB-, se separin de Catalunya i se sumin a Espanya amb una comunitat que es dirigia Tabarnia, acrònims de Tarragona i Barcelona.

De moment, la broma ha provocat reaccions irades del moviment independentista, mentre els mitjans de comunicació segueixen sense prendre-s’ho seriosament. L’impacte de la notícia ha estat tal que ha arribat a sortir al The New York Times.

Bandera de Tabarnia, amb la senyera de Tarragona i la creu de Sant Jordi barcelonina

El col·lectiu diu que “això no va de rics i pobres, va de democràcia. Ciutadans ha guanyat al barri més ric i en el mes pobre de Barcelona. La Catalunya interior, la que vota Puigdemont, vol una cosa i Tabarnia una altra. És així de simple. Posem urnes com va fer Anglaterra amb Escòcia”, afirmen a Facebook. Animen als seus seguidors a usar una bandera de Tabarnia com a avatar i a usar els gentilicis tabarnès i tabarnesa.

El portaveu de l’entitat és Jaume Vives Alquadrat, de Resistència Catalana, que es defineix per dur “l’humor i la veritat per bandera”.