.

Una imatge de la pel·lícula "Hunt". Foto: Cedida

Una imatge de la pel·lícula “Hunt”. Foto: Cedida

El Festival REC 2022 anuncia la projecció sorpresa de l’edició d’aquest 2022. El darrer dia del Festival d’enguany, els espectadors podran gaudir del llargmetratge “Hunt. Caça a l’espia”, una producció que suposa, ni més ni menys, que el salt a la direcció del protagonista de la coneguda sèrie “El joc del calamar”, Lee Jung-jae, en la direcció cinematogràfica.

Els espectadors i espectadores podran visionar-la aquest pròxim dimecres, 7 de desembre, a les 20:15 h al Teatre Metropol, en un passi sorpresa que ja és tradició en el marc del Festival i que enguany mostrarà el talent d’aquesta cara, coneguda per a molts, darrere la càmera. El llargmetratge és un thriller trepidant, emmarcat en la lluita de poder entre Corea del Sud i la seva veïna del Nord, que promet tirotejos, persecucions, girs de guió i un ritme frenètic, rodat com una cursa a contrarellotge.

D’aquesta manera, el Festival amplia amb una nova proposta la seva extensa programació d’òperes primes, amb una nova incorporació de luxe que arriba de Corea del Sud. Aquest és, per cert, país molt conegut per als seguidors del REC, ja que la programació d’enguany –com la d’anys anteriors – compta amb diverses referències (com les pel·lícules WI haven’t done anything”  i l’elenc d’actors de la imperdible “Broker”, de Hirokazu Koreeda); un exemple que aquest país compta amb una excel·lent salut cinematogràfica.

“Hunt. Caça a l’espia”, que es va estrenar al Festival de Cannes i ha passat amb gran èxit pel Festival de Sitges, ens situa a la Corea dels anys 80, quan les tensions amb el veí del Nord es troben en un punt culminant, després de l’assassinat del president Park per l’agència d’intel·ligència coreana, l’exèrcit torna a aconseguir el poder.  Corea del Nord ho veu com una oportunitat per a una invasió futura i envia un dels seus espies. Dos alts responsables de la seguretat sud-coreana tenen la missió de perseguir l’infiltrat. A partir d’aquest punt, es desenvolupa una autèntica celebració cinematogràfica, en la qual el ritme és l’autèntic protagonista.

El Festival REC 2022 se suma a les projeccions Acció>Cinema
L’edició d’enguany del Festival REC se suma al cicle de projeccions Acció>Cinema, en una col·laboració que ja va iniciar-se en l’edició de 2021 i que, enguany, manté l’esperit de proposar llargmetratges que valoren la força de l’audiovisual com a eina de transformació social, contribuint al desenvolupament d’una ciutadania crítica i corresponsable de l’impacte econòmic, social, ambiental, cultural i de gènere de les seves accions.

Enguany, el Festival REC 2022 s’ha sumat al programa d’actuacions d’ Acció>Cinema amb el cicle de programacions El gran REC, una proposta que recull dos projeccions de la programació d’enguany que tracten temes que es vinculen o poden generar un debat d’interès per al col·lectiu de la gent gran, una proposta que se suma a altres projectes que tenen un llarg recorregut dins del festival, com és el cas del Projecte educatiu Mira’m, que acosta un director i la seva pel·lícula als alumnes d’institut.

En el marc d’aquestes propostes, el Festival REC 2022 projecta les següents activitats:

Per una banda, el cicle de programacions El gran REC 2022 agrupa els passis de les pel·lícules “Francesca i l’amor”, dins de les Sessions Vermut (dimarts, 6 de desembre, 12 hores al Teatret del Serrallo); i de “Somewhere over the Chemtrails” (també dimarts 6 de desembre, a les 18 hores, al Teatre Metropol).

A més a més, en el marc delProjecte educatiu Mira’m, ja s’ha dut a terme un passi a porta tancada de la pel·lícula “La Maternal”, de Pilar Palomero, que va reunir a prop de 400 estudiants al Teatre Metropol, que van poder compartir les seves impressions amb la directora en el debat posterior.

D’aquesta manera, el Festival REC se suma de nou al cicle de propostes d’Acció>Cinema una iniciativa impulsada per Catalunya Film Festivals en col·laboració amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea i el Departament de Cultura. El projecte compta amb el suport de Lafede.cat, la xarxa d’organitzacions per a la justícia global.

Les activitats que ja s’han dut a terme en el marc d’aquest cicle han tingut presència en 29 festivals de tot el territori dels 47 que hi ha associats a Catalunya Film Festivals, dada que suposa el 60% de projectes implicats. En aquests festivals s’han proposat un total de 54 activitats específiques vinculades a  Acció>Cinema que suposen un acumulat de 764 sessions, presencials i online: tallers, debats, masterclasses i 480 films.