.

L’alcalde de Tarragona i responsable de l’àrea de Cultura, Pau Ricomà. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Tarragona i responsable de l’àrea de Cultura, Pau Ricomà, ha presentat aquest dimecres la nova programació de Teatres Tarragona que comprendrà hivern i primavera d’aquest 2021 i en la que es podrà gaudir de 27 propostes ben atractives i dels diferents àmbits de les arts escèniques. Del 20 de febrer a l’1 de juny hi hauran 12 espectacles teatrals; 10 concerts; 1 espectacle de dansa i 4 espectacles familiars, amb el cicle anomenat Petit Tarragona, que està sent un èxit de públic des de la temporada anterior. De febrer a maig veurem passar nens i nenes i els seus familiars els diumenges al matí, assegurant un públic fidel per al futur i omplint les butaques. “Això ens satisfà especialment perquè garanteix que la cultura és segura al 100%”, afirmava Ricomà.

“Avui presentem una programació de transició -afegia l’alcalde-. Posem ordre a les propostes que es van haver de cancel·lar l’any passat amb motiu de la pandèmia, i tornem a programar set espectacles concretament que es van haver de cancel·lar. Alguns exemples son les ’24 hores d’una dona’, amb Sílvia Marsó, o Gossos de la Sala Trono”. Així mateix “se’n presenten de noves com el gran èxit de la temporada ‘Pedro Páramo’, de Mario Gas o ‘La Cabra o qui és Sylvia’, amb Jordi Bosch i Emma Vilarassau, entre d’altres. També s’incorporen a la programació de teatres, dues propostes úniques del Festival Tarragona Sona Flamenc, que tot i que es molt jove es un festival que va creixent i s’arrela a la ciutat i això es molt important. Al Teatre hi tindrem la Mayte Martín i un dels espectacles recuperats de la pandèmia, Federico García”.

Nou sistema de venda d’entrades 

Un altre dels punts a destacar d’aquesta primera programació del 2021 “és que comptem amb un nou servei de venda d’entrades, que permetrà millorar i ampliar les prestacions d’aquesta eina, així com la proposta de nous descomptes o el lastminute, que ja s’ha dut a terme en l’anterior temporada i que ha funcionat molt bé”. Com a millores substancials que permetran agilitzar moltes de les prestacions d’aquesta eina tan important, Ricomà destacava “per una banda les millores informàtiques. I entre aquestes, a destacar un suport adequat a l’alta concurrència en la venda d’espectacles. També compta amb un millor sistema d’explotació de dades pel control i seguiment del servei i dona resposta a les adequacions derivades de la covid-19, com els canvis d’aforaments, enviament d’informació als usuaris, devolucions, etcètera. Així mateix, aquesta nova empresa perfecciona la gestió interna dels espectacles i les diferents demandes de les companyies i compta amb una bona usabilitat pels usuaris. Agilitzant la compra d’abonaments, descomptes i altres serveis via online i un sistema de validació d’entrades àgil i amb integració de dades i resolució de conflictes d’entrades”.

Finalment apuntar que la programació de teatres porta, una vegada més, a la ciutat, els principals espectacles de la temporada de tot el país, “però també dona suport i recolzament a la indústria cultural local, a dramaturgs, actors i actrius, músics i cantants tarragonins i tarragonines, ja que cal un suport fidel sempre, però d’una manera conscient i explícita encara més ara, en aquests moments tan durs que estem vivint.  Per exemple, es recupera la trilogia de Shakespeare a càrrec de Marc Chornet, l’obra Gossos de Trono; un concert d’Àngel Òdena i la presentació del nou disc d’Anna d’Ivori”, assegurava Ricomà. 

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */