.

.

TOTS 21

Imatges del lliurament dels premis. Fotos: Amics de la Catedral

La primera edició dels Relats a la Catedral de Tarragona ja té guardonats. La convocatòria d’aquesta iniciativa, sorgida dels Amics de la Catedral i oberta a treballs en català i castellà, no assenyalava cap temàtica però sí que demanava que tingués com a escenari el temple. Les categories establertes per als participants han estat les d’Educació Primària, ESO i Batxillerat. Finalment s’han presentat 50 relats: 38 d’EP, 8 d’ESO i 4 de Bat. Han participat centres educatius de Tarragona, Reus, El Pla de Manlleu i de Corbera d’Ebre.

Els guanyadors han estat:

La Joia de Tarragona

JÚLIA TORNÉ ESPAÑOL
Batxillerat
Institut Sant Pere i Sant Pau

Destinos inesperados 

WEAM RAKI LATRACHE
Educació Secundària Obligatòria
Institut Salvador Vilaseca

El verdader tresor de Santa Tecla 

ENRIC MONTERO PUIG
Educació Primària
Col·legi Lestonnac-L’Ensenyança

La bruixa i la catedral

ELSA FERNÁNDEZ SALES
Educació Primària (cicle mitjà)
Escola Pau Delcós

Des dels Amics de la Catedral «hem sentit una il·lusió especial en la celebració d’aquest acte, perquè ha estat el primer, semi presencial, que hem fet després d’un any de pandèmia, en que ens hem hagut de reinventar a través de la tecnologia. Una tecnologia que se’ns feia feixuga però que finalment, hem sabut posar-la a favor nostre», asseguraven des de l’entitat en una nota de premsa.

Hem realitzat aquest acte -afegia- acompanyats de diferents autoritats que amablement han acceptat la nostra invitació. Mercès al senyor Manel Castaños, conseller d’educació de l’Ajuntament de Tarragona, i a monsenyor Miquel Barbarà, mestre de capella i responsable de la música a la catedral de Tarragona, i un molt bon Amic. Aquest era un projecte  en el que demanàvem petits treballs que serien fragments d’un gran vitrall que ens emmiralla, la nostra catedral, en que es valora la cultura, el talent, la imaginació els sentiments i la qualitat literària».

Alhora, el comunicat volia reconèixer també «les persones que han esmerçat el seu temps en seleccionar, en valorar els treballs presentats, en fer una reflexió compartida dels relats que encaixen en les bases:: el senyor Xavier Olloqui Martín, el senyor Jaume Hernández Fernández, la senyora Maria Teresa Freixas Guinjoan, la senyora Maria Teresa Blay Boqué i la senyora Cinta Sebastià Estupiña». De fet, el Jurat va detectar, en la categoria d’Educació Primària, dos grups ben diferenciats i per unanimitat va considerar establir dues categories: una per a cicle mitjà i l’altre a cicle superior.

Redacció