.

Imatge del minut de silenci previ a l’inici del partit. Foto: Tarragona21

En un partit marcat pel minut de silenci en record de els víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, el Nàstic no ha pogut superar els condicionants de lesions i la sanció d’Omar, un dels jugadors més clarividents en atac durant la pretemporada. El primer encontre de la temporada i el debut oficial de Lluís Carreras a la banqueta ha servit per rebre un avís a tenir en compte amb la derrota per 0-1 contra l’Almería. Un resultat que es podria haver maquillat al minut 93 si Mesa no hagués enviat la pilota al pal quan l’única tàctica que valia ja era la desesperada. Res que hagi de fer perdre els nervis, perquè l’equip titular d’aquest diumenge tindrà variacions a mesura que es vagin recuperant peces. Per exemple Uche, que d’altra banda ha confirmat que no està encara físicament preparat i ha estat un dels tres descartats.

L’inici de l’encontre ha generat bones sensacions. La primera jugada d’atac de la temporada ha arribat al minut 4, generada gràcies a una dolenta sortida de la pilota per part dels visitants aprofitada per Juan Delgado per penetrar per la banda esquerra i assistir a Mesa. La seva centrada ha estat interceptada pel porter René tot just quan Barreiro ja estava llest per rematar.

Ara bé, els ensurts a la grada han arribat aviat, al minut 11. Gran rematada per baix i molt potent de Pozo, ajustada al pal dret de la porteria local, que Dimitrievski rebutja en una gran aturada. El còrner ha provocat certa confusió en a línia defensiva grana i ha donat inici a una fase de cert desconcert tarragoní.

La pèrdua imperceptible del control del mig del camp part del Nàstic ha donat peu a una incertesa que ha trencat els esquemes preconcebuts pels entrenadors i que podria haver-se acabat en favor dels locals al minut 21. El xut de Tejera a boca de canó ha estat rebutjat pel porter i Mesa, des del punt de penal, ha acabat enviant la pilota a la graderia.

De fet, la lentitud de la defensa andalusa deixava forats per les bandes, tot i la seva solidesa en el joc per alt. Però, en contrapartida, Alcaraz i Fidel connectaven amb encert per la seva línia d’atac i generaven la major part del perill andalús. Fins el punt que al minut 29, Fidel desbordava un cop més, posava la pilota a Pozo i la centrada a Caballero certifica el primer gol en contra que rebia el Nàstic aquesta temporada.

La segona part és la que, realment, ha de provocar preocupació. El partit s’ha trencat, el mig camp grana ha deixat massa espais entre atacants i defensa i l’Almería ha olorat sang. Una rematada dura de Kakabadze al minut 55 ha estat la primera opció real de gol dels locals. Tot just poc després un bon xut de Mesa ha servit per reclamar mans que no eren a la graderia, encesa per una jugada en la que Mesa ha vist com li xiulaven un fora de joc discutit i per un arbitratge permisiu amb el joc al límit dels dos equips. Els nervis es traslladaven als aficionats. Els crits de “qué malo eres” servien almenys per practicar exorcismes amb els mals rotllos.

La reacció des de la banqueta grana ha estat fer entrar Emanà i reorganitzar la defensa amb tres centrals i un carriler. A pesar del moviment de fitxes la reacció no ha arribat més enllà d’accions compulsives i poc coordinades. Les entrades al terreny de joc de Morente per Delgado i Álvaro Bustos per Tejera no han ajudat. I enmig de tot plegat, qui més a prop de marcar han estat els visitants amb una rematada ajustada de Fidel a l’escaire dret que ha tret miraculosament (el primer miracle de la temporada) Dimitrievski. Encara que de tant perdonar ocasions de matar el partit, Emaná ha tingut l’empat al minut 90, fallant però estrepitosament en la resolució final, i especialment un pal de Mesa al minut 93.

Les estadístiques, al final, han demostrat que de vegades cal tenir-les en compte. Amb aquest resultat ja són vuit les temporades en les que el Nàstic no guanya a la primera jornada.

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha assistit al partit però no s’ha assegut al seu lloc habitual i ha preferit un seient en segona fila en mostra de respecte al període de dol pels atemptats. Foto: Tarragona21

Alineacions

Nàstic: Dimitrievski, Kakabadze, Perone, Suzuki, Javi Jiménez, Xavi Molina, Mesa, Tejera, Muñiz, Delgado i Barreiro

Almería: René, M. Motta, Joaquín, Morcillo, Nano, Mandi, Alcaraz, Gaspar, Fidel, Pozo i Caballero.

Gols: 0-1, Caballero, minut 29.

Targetes: Grogues a Pozo, minut 76, Tejera, minut 82 i Mesa, minut 84.