.

Un dels radars informatius i dissuassoris està instal·lat a l'Avinguda Pompeu Fabra

Un dels radars informatius i dissuassoris està instal·lat a l’Avinguda Pompeu Fabra

La Policia Local de Salou conjuntament amb el Servei Català de Trànsit està treballant en l’actualització i avaluació del pla de seguretat viària de Salou, el qual va ser realitzat l’any 2010 i amb una vigència prevista de sis anys.

Aquest estudi, que es realitza de manera acurada se centra en diferents aspectes que busquen millorar la vialitat i la seguretat pels vianants així com la convivència, donant prioritat a les persones i compatibilitzant-ho amb els desplaçaments amb vehicles (motos, cotxes i bicicletes).

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, assenyalava que “en la fase actual de seguiment del pla s’examina l’impacte de les mesures realitzades respecte a la seguretat viària així com la identificació de nous punts conflictius”. Malgrat tot, explicava, “si detectem que cal alguna actuació urgent no esperem a que finalitzi la redacció del Pla sinó que actuem per tal de corregir la deficiència”.

Cal tenir present que aquesta actualització del Pla inclou nous carrers que s’han posat en funcionament els darrers anys; i que bona part de la feina d’anàlisis es du a terme a través de tres radars mòbils no sancionadors que recaven puntualment informació al punt concret del carrer on s’instal·la com ara la velocitat dels vehicles, el flux, les hores de major trànsit…

De fet, en punts com el carrer Fonoll s’ha detectat una afluència de 76.000 vehicles en el temps que s’ha avaluat el trànsit; o els 100.000 vehicles que han passat durant dos mesos pel carrer Ciutat de Reus; entre altres dades. Un cop extretes totes aquestes dades es procedirà a executar –si es veu necessari- canvis de velocitats al municipi o avaluacions de mobilitat concretes com per exemple a la zona de Carles Buigas.

Després de sis anys, impacte positiu

Pel que fa al Pla vigent en revisió es van identificar els possibles indrets conflictius; tot analitzant les dades de sinistralitat al municipi. Els resultats es van concretar en el Pla de seguretat que van proposar accions com la reducció de la velocitat al nucli urbà per aconseguir un descens als sinistres; també donant prioritat a la visibilitat dels passos de vianants; instal·lant passos d’ase; o fins i tot, incorporant radars dissuasoris.

Al llarg d’aquests anys també s’ha treballat –després de la diagnosi inicial- en la creació de bateries invertides d’aparcament a la ciutat per tal de facilitar les maniobres de sortida dels vehicles; així com la creació de noves zones d’aparcament com a la zona de Carles Roig.

Pel que fa a altres actuacions que s’han executat durant els darrers anys han estat l’eliminació de l’aparcament de motos a la vorera amb la creació de 800 nous aparcaments per aquest tipus de vehicles; així com 250 nous aparca bicicletes i nous carrils bici i de convivència.