.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu d’un agent de la Policia Local. Foto: Ajuntament

Agents de la Policia Local han salvat aquesta passada matinada la vida d’una veïna de Roda de Berà de 64 anys.

Entorn les 5 de la matinada la patrulla va trobar un cotxe estacionat a Berà Mar amb una persona al seu interior amb el cap recolzat al volant. Els agents es van preocupar en veure que la dona no responia als estímuls i ràpidament van avisar una ambulància del SEM i al VIR amb un metge. Escorcollant el vehicle van trobar al maleter una bossa plena de medicaments per a la depressió i diversos blisters buits a l’interior, al costat del seient del conductor. També, en una zona boscosa propera, la patrulla va trobar l’escenari que havia preparat per suïcidar-se, amb un tamboret de cuina i una corda lligada a la branca d’un pi. La dona hauria marxat en plena nit de casa amb aquesta intenció, deixant el seu marit dormint.

Amb l’arribada dels serveis mèdics la dona va començar a reaccionar i va comunicar als agents que es volia suïcidar, però la Policia va arribar a temps per impedir-ho. La veïna va ser traslladada a l’hospital de Santa Tecla i serà derivada a l’hospital psiquiàtric Pere Mata de Reus, per ser valorada i rebre l’ajuda d’un professional.

Abans de finalitzar el servei, passades les 6 del matí, els agents es van adreçar al domicili familiar de la dona per donar la notícia al seu marit.

061, una veu contra el suïcidi

El passat 20 de juny la Generalitat va posar en marxa un servei especialitzat en l’atenció telefònica a persones amb conducta o idees suïcides, i per als seus familiars o persones més properes.

Està format per un equip especialitzat en salut mental, tots ells experts en conductes suïcides i en les conseqüències derivades.

Les trucades s’atenen les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any i el professional activa els recursos que necessita la persona, com el codi risc de suïcidi, la derivació a emergències de l’hospital o bé la derivació als serveis especialitzats dels centres de salut mental per a infants i joves, o els centres de salut mental per a adults.

Redacció