TOTS 21

La Policia Local de Cambrils està portant a terme una campanya informativa sobre la nova ordenança municipal reguladora de les condicions per a la circulació de patinets elèctrics a les vies públiques i ja ha començat a denunciar les persones que reiteren en les infraccions i les que cometen faltes  greus o rellevants. Les multes per no complir la normativa municipal, que va entrar en vigor el passat 2 d’agost, poden ser d’entre 80 i 1.000 euros segons la gravetat.  

Durant l’últim mes, s’han distribuït 10.000 díptics, s’han repartit cartells en establiments comercials, hotels i centres educatius, i s’ha difós la informació a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. A més, aquest curs s’inclourà formació respecte la nova ordenança en les sessions d’educació viària que realitza la  Unitat d’Agents Escolars de la Policia Local. D’altra banda, avui s’ha publicat un vídeo informatiu orientat al públic juvenil amb il·lustracions animades de l’artista cambrilenc Christian Granero.

El regidor de Protecció Ciutadana, Lluís Abella, ha destacat la tasca pedagògica realitzada per la Policia Local per aconseguir que es compleixi aquesta regulació a favor de la convivència entre aquest tipus de vehicles de mobilitat personal i la resta d’usuaris i usuàries de la via pública.

El regidor ha afirmat que davant la proliferació de patinets elèctrics aquesta regulació era totalment imprescindible per millorar l’ordenació de la mobilitat i la seguretat vial. Finalment, el regidor també ha posat en valor el treball previ de coordinació amb Vila-seca i Salou, ja que els tres municipis formen una conurbació urbana integrada i calia una base comuna que donés coherència a la regulació.

El text complet de l’ordenança es pot consultar en aquest enllaç de la Seu electrònica i el vídeo informatiu en aquest enllaç de Youtube.  

Redacció