.

.

TOTS 21

Imatge del projecte. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet ha posat en marxa el projecte d’obra per a la prolongació i urbanització de l’avinguda Mina de Madró, que actualment connecta la zona de les Moreres (a l’entorn del camp de futbol) amb el monument de la Indústria, ubicat a l’inici de l’avinguda Tarragona. La intervenció de prolongació es concentra entre la rotonda d’aquest monument i la carretera T-721, popularment coneguda com a carretera de Constantí i amb la qual, un cop finalitzades les obres, la Pobla estarà connectada a través de dos nous accessos i sortides. Aquests punts de connexió estaran ubicats a l’avinguda Mina de Madró i al carrer Camí de l’Horta.

La previsió és que el projecte estigui enllestit a l’estiu del 2023. la intervenció suposarà la creació d’un nou tram de carrer de 280 metres de longitud

Els treballs, que van donar inici ara fa unes setmanes, tindran una durada prevista de 14 mesos, per la qual cosa la previsió és que el projecte estigui enllestit a l’estiu del 2023. Aquesta intervenció suposarà la creació d’un nou tram de carrer de 280 metres de longitud, amb tots els serveis necessaris i la implantació d’equipaments addicionals com d’un nou aparcament amb 90 places i una nova zona de lleure infantil en un espai verd. Així mateix, també està prevista la intervenció en l’entorn immediat de l’avinguda Mina de Madró, tota vegada que es durà a terme la renovació del clavegueram i paviment del carrer Camí del Clos fins al carrer de Sant Isidre.

Tot plegat compta amb un pressupost de 4.108.747,69 euros, que aniran a càrrec dels pressupostos municipals dels anys 2022 i 2023 i suposaran la urbanització d’una superfície total de 5.481 metres quadrats, en un projecte que també preveu la reserva d’espai per a futurs usos municipals a determinar.

Està prevista la creació d’una zona verda amb àrea de lleure infantil, ubicada al carrer Camí del Clos, en el tram comprès entre l’avinguda Mina de Madró i el carrer Camí de l’Horta

Pel que fa als equipaments inclosos en els treballs a realitzar, està prevista la creació d’una zona verda amb àrea de lleure infantil, ubicada al carrer Camí del Clos, en el tram comprès entre l’avinguda Mina de Madró i el carrer Camí de l’Horta. Aquest espai comptarà amb gespa artificial i diversos elements de joc per a infants d’entre 2 i 14 anys, entre els quals dues estructures de joc continu (una amb forma de cabana i una altra de quatre torres interconnectades formant un circuit), gronxadors, pont de mico, etc. L’espai també estarà dotat amb bancs de fusta, papereres i enllumenat públic.

A nivell de serveis, es durà a terme l’extensió de les xarxes de serveis urbans de distribució elèctrica i de les xarxes de telefonia, de serveis futurs i d’aigua potable al llarg del nou tram de l’avinguda Mina de Madró. També està prevista l’execució de noves xarxes separatives d’aigües residuals i pluvials en els carrers afectats per aquest projecte. Això inclou un pas sota la carretera T-721 i sota l’autopista AP-7 per conduir la xarxa d’aigües pluvials al Torrent de les Bruixes.

Es procedirà al soterrament dels serveis aeris existents i la instal·lació de nous prismes per donar servei a les futures edificacions de l’avinguda Mina de Madró

Així mateix, també es procedirà al soterrament dels serveis aeris existents i la instal·lació de nous prismes per donar servei a les futures edificacions de l’avinguda Mina de Madró, mentre que l’apartat de serveis es veurà completat amb la renovació de diversos trams de la xarxa de clavegueram preexistent, per renovar-ne la instal·lació. En concret, es renovarà el clavegueram i el paviment del carrer Camí del Clos fins al carrer Sant Isidre.

Es preveu la creació de dues rotondes en el nou tram de l’avinguda Mina de Madró, que ordenaran i facilitaran el trànsit de vehicles a la zona

Un altre dels àmbits que seran contemplats durant l’evolució de les obres és la mobilitat. En aquest sentit, es preveu la creació de dues rotondes en el nou tram de l’avinguda Mina de Madró, que ordenaran i facilitaran el trànsit de vehicles a la zona. Aquestes rotondes estaran ubicades a les interseccions amb els carrers Camí del Clos i Camí de la Coma. Així mateix, també es procedirà a instal·lar la senyalització vial pertinent, en una zona de nova urbanització que estarà lliure de barreres arquitectòniques, per facilitar i garantir l’accessibilitat de tothom.

Quant a l’enllumenat, es prioritzarà la minimització del consum elèctric i de la contaminació lumínica, alhora que es garanteix una il·luminació uniforme i suficient, mentre que en l’àmbit de la jardineria, es donarà continuïtat a l’arbrat i arbustos de l’avinguda Mina de Madró, així com també s’hi plantaran oliveres procedents d’un altre punt del municipi. En concret, de l’entorn del dipòsit d’aigua municipal, on properament l’Ajuntament activarà un altre projecte per a la construcció d’un segon dipòsit amb capacitat per a mil metres cúbics, amb una inversió superior als 400.000 euros.

Al respecte d’ambdós projectes Joan Maria Sardà, alcalde de la Pobla, assenyala que “estem projectant la Pobla del futur, amb l’ampliació i finalització d’una de les artèries principals del municipi i la previsió d’espais per a futurs equipaments i usos, així com amb la creació d’un segon dipòsit que ens permeti garantir la reserva d’aigua potable per a la nostra població”.

Redacció