.

.

TOTS 21

La Pobla ho té tot a punt per a la celebració del Carnaval. Foto: Cedida

La Pobla ho té tot a punt per a la celebració del Carnaval. Foto: Cedida

La Pobla de Mafumet va donar ahir per finalitzada la celebració de la seva Festa Major d’hivern. Ho va fer amb un cap de setmana carregat d’activitat i amb una excel·lent resposta per part del públic pobletà, que ha omplert de vida les diferents propostes festives que han tingut lloc.

Dissabte al matí, les famílies van acudir a la Carpa dels Jardins del Pavelló per participar d’un taller de circ, mentre que a la tarda l’atenció es va traslladar al Casal Cultural, a on s’hi va registrar un ple absolut per veure en directe a José Sacristán a l’obra ‘Señora de rojo sobre fondo gris’. Al vespre, el correfoc adult va animar els carrers del poble mentre que, ja a la nit i fins ben entrada la matinada, el públic jove va ballar als ritmes més actuals, de la mà de Henry Méndez, Marsal Ventura i els DJ locals: Gabry DC, DJ Salmer i DJ Guibbons.

Pel que fa al diumenge, darrer dia de celebracions en honor de la patrona del municipi, l’activitat es va concentrar al matí, amb el IV Campionat de Botifarra, el 24è Cros del Lledó, el Torneig de pàdel del Lledó i la concentració de vehicles clàssics. Ja a la tarda i com a acte final de la Festa Major, l’església va obrir portes per celebrar-hi un concert d’orgue en homenatge pòstum a l’ex rector de la parròquia, Mossèn Josep Moragues, i a Pere Giralt, històric jutge de pau del poble.

Tancada ja la Festa Major, el municipi mira ja a la següent cita festiva, un Carnaval que es presenta molt interessant tota vegada que l’Ajuntament ha previst repetir la fórmula instaurada l’any passat i que tan bona acollida va obtenir.

Una imatge del Carnaval de l'any passat. Foto: Cedida

Una imatge del Carnaval de l’any passat. Foto: Cedida

Així, el consistori ha organitzat una rua de recorregut circular per l’avinguda Mina de Madró, entre la rotonda de l’avinguda Generalitat i la zona de les moreres. La comitiva festiva donarà diverses voltes al recorregut enmig d’un espectacle de llums i amb la música més actual, de la mà dels DJ locals: DJ Guibbons, Alex Sunrise, DJ Salmer i Gabry DC.

Així, la tarda del 18 de febrer aquella zona de la Pobla es convertirà en un ‘sambòdrom’ amenitzat per diversos grups d’animació convidats especialment per a l’ocasió: la batucada Brincadeira, que oferirà al públic assistent tota la seva energia i alegria; un altre grup d’animació de batucada brasilera; animació de carrer amb ‘Cyborgs’; i diversos personatges d’animació infantil, tots ells compartint protagonisme amb els propis veïns i veïnes de la Pobla que vulguin participar de la rua.

Aquesta donarà inici a les 19 h, mentre que dues hores després ho farà l’altre al·licient d’aquesta celebració. I és que, enguany, es recupera el tradicional sopar fred de Carnestoltes. Finalitzat aquest, la festa continuarà amb la minidisco infantil amenitzada per personatges d’animació, mentre que el colofó arribarà amb l’actuació dels DJ locals, de les 22.30 h a les 03 h, en una celebració que inclourà coca amb xocolata per a tothom.

Carnaval 2022. Foto: Cedida

Carnaval 2022. Foto: Cedida

Inscripcions obertes
El sopar s’ofereix al preu simbòlic de 5 euros les persones empadronades; i 10 euros les no empadronades, mentre que la participació a la rua és gratuïta. En ambdós casos, la inscripció estarà oberta fins al proper divendres, 10 de febrer.

Les persones interessades a participar de les activitats associades al Carnaval de la Pobla poden fer-ho de manera presencial a l’Ajuntament, de 10 a 14 h. La rua festiva admet inscripcions individuals, per parelles o de comparsa, ja sigui aquesta amb o sense carrossa.

En aquest sentit, cal recordar que la comparsa haurà de tenir un mínim de 10 integrants (12 en el cas de comparses amb carrossa), equipats amb disfresses iguals o de la mateixa temàtica. Així mateix, com a mínim el 50% dels membres de la comparsa hauran de ser persones empadronades al municipi.