TARRAGONA 21

Imatge de l’entrada de Jesús a Jerusalem

La Pobla és un municipi que estima les tradicions, ja siguin les més arrelades –com és el cas de la Setmana Santa o les festes majors, per exemple- o d’altres d’implantació més recent, com ara la Duatló o els concerts d’orgue, entre altres propostes.

Pel que fa al primer àmbit, el de les tradicions més arrelades, el municipi pobletà es prepara per viure una de les celebracions més nostrades i tradicionals, com és la Setmana. En el cas de La Pobla, la litúrgia i la tradició cristiana hi tenen gran presència, però sobre tota la programació prevista per a aquests dies de Setmana Santa en destaca la representació del Misteri de la Passió de Jesucrist.

Aquesta recreació comptarà un any més amb el segell del Grup d’Armats de La Pobla de Mafumet, que com a organitzador de l’esdeveniment ja fa setmanes que treballa en la preparació d’escenaris i en els assaigs previs a la posada en escena. Aquesta tindrà lloc, com de costum, a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal la nit de Dijous Sant. En concret, donarà inici a les 21.30 h del proper 13 d’abril.

La versió pobletana de la representació del Misteri de la Passió és una de les més destacades que tenen lloc a Catalunya. De fet, la tradició d’aquest acte al municipi pobletà és extensa, tota vegada que la d’enguany serà la setzena edició. I com sempre, l’èxit està garantit tant pel que fa a l’assistència d’un públic que espera i viu amb emoció aquesta recreació, com també pels més de 120 protagonistes que, de manera desinteressada, donen vida a aquest conegut passatge de la història bíblica.

A més de reviure el Misteri de la Passió, els habitants de La Pobla celebraran la Setmana Santa amb diferents actes litúrgics. El primer d’ells tindrà lloc la tarda de Dijous Sant, quan a les 19 hores donarà inici a l’església parroquial la Missa del Sopar del Senyor.

Pel que fa al Divendres Sant, els pobletans celebraran el Via Crucis amb exhibició del Grup d’Armats (9 h, pels carrers del poble i Era d’en Tarsici), la celebració de la mort del Senyor (19 h, a l’església) i la Processó del Sant Enterrament (20 h, pels carrers del poble). L’endemà dissabte serà el torn per a la Solemne Vigília Pasqual (22.30 h, a l’església), mentre que el dilluns 17 d’abril e s habitants de La Pobla gaudiran de la tradició tot menjant-se la mona en companyia d’amics i familiars.