.

El tècnic de La Pobla, Adolfo Baines.

El FC Pobla de Mafumet ha disputat aquest dissabte un partit a cara de gos contra el seu rival directe a la taula de la classificació, el FC Vilafranca. Abans del partit, els d’Adolfo Baines eren 11èns, a només un punt del vilafranquins. I per això la Pobla volia guanyar en aquest difícil desplaçament, escalar posicions i aconseguir augmentar la distància amb la zona de descens. Per la seva banda, el Vilafranca havia de trencar la mala dinàmica que arrastrava des dels inicis d’aquest 2022 (2 empats i 3 derrotes).

Però cap dels dos equips va aconseguir traslladar les seves aspiracions al marcador durant els primers 45 minuts. La primera part ha estat bastant igualada: més aviat monòtona i sense ocasions clares. I si bé el Vilafranca tenia una major possessió de la pilota, la Pobla es mostrava sòlida al mig del camp i en defensa, donant poc marge al conjunt local. El resultat amb empat a zero al descans era just i adient al joc dels dos equips.

La represa ha començat sense canvis en les alineacions inicials. En els primers minuts, la Pobla augmentava la pressió, especialment en la zona d’atac, mostrant un rendiment molt superior al de la primera part. Tot i això, el Vilafranca no s’ha arronsat i afinava les seves aproximacions, posant a prova Parra. El punt d’inflexió ha arribat quan els amfitrions es quedaven amb un home menys, arrel de l’expulsió d’Eric Via per una falta que tallava una contra dels granes i quan encara quedaven 25 minuts per disputar.

El partit es posava de cara pels pobletans i semblava l’ocasió perfecta per avançar-se al marcador. Però al contrari, el Vilafranca tirava de cor i no de cap, i equilibrava el joc. La Pobla hagués volgut i pogut aconseguir la victòria. I no és pot dir que no ho intentés. Però les ocasions no van prosperar i finalment, el resultat per 0-0 va servir a l’equip grana per emportar-se un punt en un camp difícil. Això sí, els d’Adolfo Baines segueixen invictes per quarta jornada consecutiva.

Al final del partit, Adolfo Baines ha agraït l’esforç dels seus jugadors i assegurava: ‘en la segona part hem trobat l’encaix necessari entre els nostres jugadors diferencials; hem aconseguit més control de joc i opcions de transició. Avui l’equip m’ha encantat.’ El míster també ha volgut destacar que ‘malgrat les baixes importants que teníem, hem donat minuts a jugadors no habituals. I ells també han estat a l’altura. Això indica l’alta competència interna en l’equip; un fet que sense cap mena de dubtes, ens afavoreix a tots.’

En aquest aspecte, les novetats més rellevants han estat la primera presa de contacte en partit oficial de dos jugadors. D’una banda, d’un dels fitxatges d’hivern de la Pobla, Arnau Mirambel; i de l’altra, el juvenil pobletà, Kim Lorca. Ambdós han pogut disputar els seus primers 10 minuts amb la samarreta grana del primer equip, abans del xiulet final.