.

.

TOTS 21

Imatge general de La Pobla de Montornès

El Ple de l’Ajuntament de la Pobla de Montornès ha aprovat aquest divendres una bonificació del 100% en la taxa d’ocupació de via pública destinada a les terrasses dels establiments de restauració del municipi. L’acord ha estat proposat pel govern local (per mitjà de la regidora de Promoció Econòmica, Vanessa Blanco) format per ERC i Centrats per la Pobla, i ha rebut el suport unànime de totes les formacions polítiques del consistori.

Tot i que aquesta bonificació es va aprovar en el plenari celebrat ahir, s’aplicarà als bars i restaurants del municipi amb efectes a data 11 de maig, quan es va iniciar la fase 1 de la desescalada pel Covid-19 i aquests establiments van poder tornar a obrir les seves terrasses, encara que amb un aforament reduït per garantir les mesures preventives de distanciament social, seguint la normativa estatal.

El portaveu de Centrats per la Pobla, Iván García, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa, que ha estat “un acord de govern i de municipi, com s’ha demostrat amb aquest ampli consens, independentment del color polític” i ha destacat que l’objectiu de la bonificació “és ajudar els restauradors de la nostra població i contribuir a la reactivació econòmica de la Pobla”.

García ha volgut recordar que l’equip de govern “també ha dut a terme altres actuacions per ajudar els sectors econòmics del municipi a sortir de la crisi del Covid-19”, com ara destinar 6.000€ a accions de foment del comerç local i 10.000€ a crèdits socials per a les persones i/o col·lectius més vulnerables.

A més, García ha manifestat que, des del govern local, Centrats per la Pobla està estudiant altres iniciatives en aquesta mateixa línia. “Volem potenciar el sector de la restauració i per això estem analitzant la viabilitat de mesures com l’ampliació de l’espai de les terrasses de cada establiment o la celebració d’actuacions o espectacles itinerants de petit format que vagin rotant pels diferents locals de la població”, ha concretat.

Per últim, el portaveu de Centrats per la Pobla ha assegurat que “cal ajudar els diferents sectors econòmics del nostre municipi, sempre garantint la seguretat i la salut dels veïns i complint amb les directrius que marquen els governs de l’Estat i de la Generalitat”.

Redacció