TOTS 21

Imatge del concert de Ginestà. Foto: Ajuntament

La Festa Major de Sant Joan ja és historia a la Pobla de Mafumet, després que aquest diumenge tinguessin lloc els darrers actes previstos al programa. En concret, l’acte de lliurament de premis de la gimcana ‘Els tresors de la Pobla’ i el concert familiar ‘Euphoria!’, amb la Companyia Pentina el Gat.

En una celebració atípica i marcada pel context sanitari que obligava a mantenir la prudència, el seny i la precaució, l’Ajuntament fa un balanç positiu de la Festa Major: “Hem prioritzat la protecció de la salut general, a costa de limitar l’aforament dels actes celebrats i de prescindir d’algunes activitats clàssiques d’aquestes dates al nostre municipi, però el resultat és més que satisfactori, perquè hem recuperat l’ambient festiu al poble i, amb ell, una relativa normalitat als carrers i espais públics”, assegura l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà.

I és que, de cara a les celebracions recentment finalitzades, l’Ajuntament va habilitar un espai festiu com és la pista coberta del CEM que, per uns dies, s’ha convertit en epicentre de l’activitat cultural. Allí hi ha tingut lloc concerts com els de Sopa de Cabra, Pica-Pica, Blaumut i Ginestà, la sessió de monòlegs amb Comandante Lara & Cia. o l’espectacle teatral ‘El pare de la núvia’, amb Joan Pera.

Tot plegat, així com la resta de la programació inclosa en la Festa Major de Sant Joan, va tenir lloc sota un estricte dispositiu destinat a garantir les condicions de seguretat de tots els participants en qualsevol dels actes celebrats. Aquest dispositiu, que incloïa el control de temperatura i rentat de mans amb gel hidroalcohòlic en els accessos, així com la limitació de l’aforament i la distribució de cadires amb distància de seguretat, va ser aplicat amb la col·laboració dels vigilants municipals i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, així com amb l’intens treball previ desenvolupat per la Brigada Municipal, en tasques com la distribució de cadires, el control d’accessos i el suport logístic i assistencial per assolir l’objectiu d’una Festa Major segura per a tothom.

En aquest sentit, l’alcalde Joan Maria Sardà destaca que “és gràcies a l’esforç col·lectiu i al perfecte funcionament coordinat de tots els departaments i persones implicades, que hem pogut celebrar una festa segura i, així, retrobar-nos amb el fet cultural i lúdic al nostre municipi”.

A punt per a les Festes d’estiu

Finalment, cal recordar que l’ambient festiu a la Pobla no s’acaba amb la Festa Major, ja que a continuació i durant els mesos de més calor, l’Ajuntament organitzarà un any més les tradicionals Festes d’Estiu. Enguany ho faran amb un format adaptat al context de prudència que el consistori ve aplicant a tots els actes i esdeveniments que organitza, per la qual cosa i prioritzant la salut de tothom, no s’hi celebraran activitats tan tradicionals com la Paella Popular, la Festa del Romesco o el vermut popular de la Diada de Catalunya, entre altres.

Amb tot, l’Ajuntament ha preparat un programa de festes a on no hi faltaran imprescindibles com la Festa del Playback, que el 24 de juliol arribarà a la seva 29a edició; el cinema a la fresca amb les pel·lícules d’animació “Trasto” (3 de juliol) i “Scooby!” (21 d’agost) o les propostes musicals, que inclouran els concerts de l’orquestra de la URV i Anna d’Ivori (10 de juliol), la Jove Orquestra InterComarcal (31 de juliol), un tribut musical a Fito y los Fitipaldis (7 d’agost) i l’acte central de les Festes d’Estiu 2021, el concert de Mikel Erentxun presentant el seu darrer treball, ‘El último vuelo del hombre bala’. Aquesta darrera proposta, amb un preu de 10 euros, destinarà tota la seva recaptació a col·laborar amb l’Associació de síndrome de Down de Tarragona.

Redacció