.

.

TOTS 21

L’habitant més longeva de La Pobla de Mafumet va rebre la visita dels seus descendents per commemorar aquesta data tan especial. Foto: cedida.

La Pobla està d’enhorabona, ja que la seva habitant de més edat, Ana Esmeralda Durán, ha celebrat recentment els seus 101 anys de vida. L’efemèride va arribar el passat 27 de juliol i va ser celebrada amb una trobada familiar molt especial, ja que diverses generacions de descendents van coincidir al domicili de la Sra. Esmeralda, per compartir una data tan especial i acompanyar la protagonista de la celebració.

A més, també va participar de la trobada l’alcalde de La Pobla, Joan Maria Sardà, qui en nom de tots els habitants de La Pobla de Mafumet, va acudir a felicitar Ana Esmeralda Durán, així com a lliurar-li dos obsequis a la veïna més longeva del municipi.

D’una banda, l’alcalde va obsequiar la centenària veïna amb un pastís d’aniversari que van compartir i degustar tots els assistents a la trobada. I d’una altra banda, l’alcalde va obsequiar Ana Esmeralda Durán amb un ram de flors.

Cal recordar que, ara fa un any i tot coincidint amb la celebració del centenari d’Ana Esmeralda Durán, l’alcalde Joan Maria Sardà va acudir al seu domicili per fer-li entrega de la medalla commemorativa de persona centenària, que atorga la Generalitat de Catalunya a tots aquells que assoleixen aquesta destacada edat.

 

Es tracta d’una medalla personalitzada, gravada amb el nom de la persona i l’any de celebració del seu centenari, que atorga el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i que, ara fa un any, va arribar a mans d’Ana Esmeralda Durán de mans de l’alcalde, qui segueix d’aquesta manera amb la tradició instaurada fa molts anys a La Pobla, consistent en felicitar els aniversaris centenaris dels seus veïns i veïnes, com a municipi que sent un gran afecte i respecte envers la gent gran.

Així doncs, el Consistori –en nom del municipi- sempre felicita a tots els veïns i veïnes que celebren 100 anys i, un cop celebren el primer aniversari centenari, els continua felicitant any rere any amb un pastís i un ram de flors.

 

En aquesta ocasió el reconeixement va ser per a Ana Esmeralda Durán, nascuda el 27 de juliol de 1918 i que al llarg de la seva vida ha sabut crear una àmplia família que aquest passat 27 de juliol i amb un motiu tan destacat, va reunir-se per commemorar el seu 101è aniversari.