TOTS 21

La Pobla de Mafumet és un municipi socialment compromès amb diverses causes i, especialment, amb la igualtat de gènere i la tolerància zero envers les agressions sexistes. Per aquest motiu i en el marc de la celebració del Dia internacional de l’eliminació de la violència envers les dones, l’Ajuntament pobletà té previst dur a terme una proposta cultural per ajudar a conscienciar sobre la xacra que suposa aquest tipus d’agressions sexistes.

Organitzat pel Col·lectiu Feminista Fridas, el taller “De què parlem quan parlem de violència masclista?” inclourà dues fases, com són la visualització del monòleg “No solo duelen los golpes”, de Pamela Palenciano; i la posterior celebració d’una taula rodona per aprofundir en els temes tractats al llarg del monòleg, així com altres qüestions d’interès per a les persones participants que puguin sorgir en el desenvolupament de l’activitat.

Per tal de fomentar-ne l’afluència d’assistents, així com per avançar alguns dels continguts que seran tractats durant aquest taller, l’Ajuntament està fent difusió del mateix a les xarxes socials amb la reproducció de tòpics i afirmacions que pretenen obrir el debat, com ara: les dones que continuen en una relació de violència és perquè volen; els homes no maten, maten els assassins; per què no hi ha un dia en contra de la violència envers als homes?; els homes també pateixen violència; els homes no maltracten, maltracten els maltractadors; els homes i les dones ja fa temps que som iguals davant la llei. El feminisme és una farsa; la violència no té gènere.

L’objectiu d’aquestes publicacions és convidar els seus receptors a plantejar-se si estan d’acord o no amb les afirmacions, així com convidar-los a participar del taller per poder expressar la seva opinió i contribuir a trencar tòpics i dinàmiques.

La proposta tindrà lloc aquest proper divendres 27 de novembre, de 18 a 20.30 h i al Casal Cultural. La participació és lliure amb inscripció prèvia, que les persones interessades poden realitzar per via telefònica a l’Ajuntament, de 10 a 14 h. El telèfon d’inscripció és el 977 840 260.

Redacció