.

Celebració de la victòria al vestidor. Foto: CF La Pobla

La victòria d’aquest dissabte del CF Pobla de Mafumet al camp de l’UE Olot (0-4), ha estat aclaparadora i té un valor altíssim per molts motius. Primer, pel joc que ha exhibit l’equip d’Adolfo Baines: col·laboratiu, intens i resolutiu. Els granes han ofert la millor versió de la temporada i, fins i tot, la millor versió dels últims temps. I és que el partit d’avui de la Pobla de Mafumet ha demostrat un plantejament ofensiu i una pressió defensiva que fa somiar en un projecte de futur amb garanties.

En segon lloc, pel fet d’encadenar la segona victòria consecutiva després d’una arrancada incerta en els primers partits del 2022. Els tres punts aconseguits a domicili de la jornada 23, permeten ampliar la distància amb la zona baixa de la taula i continuar treballant sense la pressió d’estar en posicions de descens directe. I per últim però no menys important, per haver aconseguit tot això al camp del líder de la 3ª DIVISIÓ RFEF i, a més, amb un marcador tan significatiu com un 0-4.

Les bones sensacions arribaven quan encara no havien passat 5 minuts del xiulet inicial. Un inspirat Valverde, encetava el marcador a favor dels pobletans amb una jugada personal que començava a la banda esquerra i que acabaria amb un xut creuat que ni la defensa ni el porter de l’Olot s’esperaven. De fet, ell mateix, al minut 15 i des de la mateixa zona, firmaria el segon gol del partit amb una diana a l’escaire que deixava el camp de l’Olot i tots els espectadors del Municipal amb la boca oberta. Aquest doblet donava un avantatge notable respecte a un Olot que avui, s’ha mostrat menys líder que mai. Irreconeixible, sense ocasions clares, amb poca precisió i desdibuixat. I quan l’amfitrió encara no s’havia refet, al minut 20, de nou Valverde aprofitava un error defensiu al mig del camp i donava la passada a Marc Álvarez, que després de guanyar la posició a l’últim defensa, encarava a porteria i marcava el tercer. En resum, la superioritat grana dels primers 45 minuts ha estat abismal.

L’única mala notícia de la primera meitat i del partit, ha estat la substitució del mateix Álvarez per lesió, encara sense diagnòstic, al minut 38. Ocasió que Baines ha aprofitat per donar sortida a una cara nova: Álex De Rueda. Aquest no ha tardat en exhibir galons amb un xut al pal que hauria pogut significar el 0- 4 a dos minuts del descans. Sense dubte, l’associació entre aquests jugadors i Ligero, també acabat d’aterrar al vestidor i que avui ha estat titular, augura un bon futur pel que fa la línia d’atac pobletana.

A la represa, l’Olot havia de tirar de categoria per intentar capgirar un marcador molt difícil. Però La Pobla mantenia les energies i la moral intactes. I la recompensa ha arribat amb un golàs de Fidel Rey al minut 78. Tot sol, trencant un defensa i xutant entre tres més dins de l’àrea, marcava l’últim i definitiu 0-4 i tancava un resultat que tardarà en oblidar-se. Al final, l’Olot estava desitjant que acabés el partit; i La Pobla també, però per començar-ho a celebrar.