TOTS 21

Imatge de l’encesa de l’arbre de Nadal de l’any passat. Foto: Cedida

Amb un programa reduït i adaptat a les circumstàncies actuals i, alhora, amb la ferma voluntat d’acomiadar l’any de la millor manera i amb el millor regust possibles. Així es presenta el programa d’actes nadalencs que l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet ha preparat i que inclou fins a 29 propostes pensades per a tots els públics. Amb tot, algunes d’elles han estat repensades i no seguiran el format habitual i tradicional, a fi d’evitar posar en perill la població. En aquest sentit, la gran festa de l’encesa de l’arbre de Nadal no reunirà enguany els pobletans a la plaça de la Vila, sinó que l’acte serà retransmès en streaming a través del canal municipal de YouTube. Serà aquest proper dissabte, a les 19 hores.

El mateix format de seguiment a través de les xarxes s’aplicarà a la tradicional arribada i recepció dels Reis Mags. Enguany i per garantir la seguretat de la població, l’Ajuntament demana als seus habitants que es quedin a casa i, de fet, no hi haurà cavalcada oberta al públic, sinó que l’arribada i recepció a Ses Majestats serà retransmesa en streaming pel canal municipal de YouTube. Aquest acte inclourà també els tradicionals parlaments dels Reis Mags, així com repic de campanes i espectacle pirotècnic, i acabarà amb la visita de Ses Majestats a les llars pobletanes per repartir-hi joguines i caramels.

Així mateix, l’Ajuntament també utilitzarà l’emissió en streaming en diversos actes oberts a la presència de públic, atesa la limitació d’aforament imposada pel context actual. Entre aquests actes hi destaquen els espectacles infantils El Pot Petit (19 de desembre, en doble sessió a les 17 i 19 h); El Monstre de colors (23 de desembre, 17.30 h); i Dàmaris Gelabert (5 de gener, en doble sessió a les 11 i 13 h). En tots els casos, l’entrada té un preu de 3€ i estaran a la venda per als habitants empadronats del 2 al 9 de desembre, i a partir del 10 de desembre per a tothom. El punt de venda habilitat és a les taquilles del Pavelló, en horari de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.

També comptaran amb seguiment presencial i retransmissió en directe els actes litúrgics: les Misses del Gall (24 de desembre, 19.30 h), de Nadal (25 de desembre, 19.30 h); d’Any Nou (1 de gener, 11 h) i de Reis (6 de gener, 11 h).

Completaran el ventall d’actes que els pobletans podran seguir presencialment o a través de les xarxes el concert de nadales amb swing, amenitzat per Jordi Sans & The Souls (24 de desembre, 19h) i l’Arribada i passeig de l’Home dels Nassos (31 de desembre, 12 h). 

A la Pobla, el Nadal és solidari

D’altra banda, tant els espectacles infantils com el tradicional Bingo solidari destinaran tota la seva recaptació a col·laborar amb la Marató de TV3, tal i com és habitual en aquestes dates. Així mateix, el 24 de desembre estarà activa la campanya ‘La Pobla pels Valents’, que permetrà a les famílies pobletanes comprar l’escut de la Guàrdia Municipal i col·laborar així en l’estudi contra el càncer infantil.

Finalment i com és tradició al municipi, en els primers dies del 2021 una comitiva pobletana acudirà a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona per lliurar joguines noves als infants de la planta de Pediatria.

La fàbrica de joguines, a la Pobla

Entre les novetats d’aquest Nadal a la Pobla, hi destaca la presència de la Fàbrica a on el Mestre de les joguines prepara els regals més esperats. Aquest espai estarà ubicat a la pista de futbol sala del Parc del Bassal, i estarà oberta a visites del 21 al 24 de desembre, per mostrar aquest màgic indret a on les joguines prenen forma.

D’altra banda, els infants podran lliurar la seva carta al Pare Noel els dies 23 i 24 de desembre, i a l’Emissari Reial, del 28 al 30 de desembre, així com fotografiar-se amb aquests personatges tan nadalencs i rebre un petit obsequi.

Les propostes nadalenques es veuran completades amb un seguit d’iniciatives a fomentar l’activitat a les llars pobletanes. Entre aquestes, s’ha organitzat un concurs online de cantada de nadales familiars a través de Tik Tok, un concurs de fotografia d’elements nadalencs a través d’Instagram i una campanya de decoració de balcons.

Finalment, algunes activitats que tenen llarg durant tot l’any tindran continuïtat durant el Nadal, també en format online. Aquestes propostes inclouran l’Hora del Conte i el Club de lectura, mentre que l’Ajuntament també ha instal·lat megafonia en punts estratègics de la Pobla per fer-hi sonar nadales.

El programa d’actes del Nadal 2020 a la Pobla està disponible aquí: https://issuu.com/ajuntamentdelapoblademafumet/docs/lapobla_nadal_programa_v10

Redacció