.

.

TOTS 21

Amb aquesta col·laboració, Diputació i Ajuntament han fet possible la renovació i millora d’un equipament esportiu fonamental al municipi i del qual, un cop finalitzats els Jocs Mediterranis, se’n beneficiaran els habitants de La Pobla.

La reforma de les instal·lacions municipals que acolliran els Jocs Mediterranis a La Pobla ja són una realitat. Ho són, de fet, des de fa uns mesos, si bé ahir al migdia va tenir lloc l’estrena oficial amb la jornada de portes obertes que va permetre a pobletans i visitants conèixer de primera mà les millores introduïdes en aquest equipament de titularitat municipal i que, en les properes setmanes, acollirà parcialment la competició de futbol dels Jocs. En concret, el recinte pobletà serà la seu on s’hi disputaran de fins a sis partits de la competició de futbol. Entre ells, La Pobla coneixerà l’equip guanyador de la medalla de bronze, a més de determinar un dels finalistes i el setè classificat de la competició.

L’acte, que va reunir un gran nombre d’assistents a les instal·lacions esportives municipals, va començar amb els parlaments institucionals, a càrrec del diputat Joan Olivella, en representació de la Diputació de Tarragona, i de Joan Maria Sardà, alcalde de La Pobla. El primer va destacar el compromís de la institució supramunicipal amb els Jocs i amb la millora i renovació d’equipaments municipals, en aquest cas vinculats a la celebració dels propis Jocs. Pel que fa a l’alcalde pobletà, va mostrar el seu agraïment a la Diputació pel suport econòmic que ha fet possible la millora del camp de futbol municipal, així com també a l’Ajuntament de Tarragona i al seu alcalde –present en aquesta jornada de portes obertes-, per la confiança dipositada en La Pobla com una de les seus dels Jocs. Sardà també va aprofitar l’acte per avançar que les reformes continuaran en els propers mesos, i ho faran amb la renovació per complet de la zona de vestidors del futbol base.

Un cop finalitzats els parlaments es va procedir a descobrir la placa commemorativa d’aquest acte d’inauguració de la remodelació del camp de futbol municipal amb motiu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Així es va donar pas a un recorregut guiat per les instal·lacions que s’han vist millorades amb aquesta intervenció, que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet.

Amb aquesta inversió s’ha pogut millorar tant la superfície de joc com els accessos, serveis i instal·lacions interiors de l’equipament, que són compartits pel camp de futbol i pel pavelló annex. Entre les millores introduïdes hi destaquen la construcció de serveis higiènics amb accés directe des de les graderies, la remodelació integral dels vestidors, la creació d’una sala polivalent per a autoritats, equip directiu i treballs d’oficina, la reforma de la sala de premsa, la modificació dels accessos, paviments i recollida d’aigua pluvial i la substitució de la gespa artificial del camp de futbol, instal·lada l’any 2006.

Amb aquesta col·laboració, Diputació i Ajuntament han fet possible la renovació i millora d’un equipament esportiu fonamental al municipi i del qual, un cop finalitzats els Jocs Mediterranis, se’n beneficiaran els habitants de La Pobla.

Pel que fa a la jornada de portes obertes celebrada ahir, l’acte institucional i la posterior visita a les instal·lacions es van veure completats amb un seguit d’activitats paral·leles de caire lúdic i esportiu:

tallers de zumba i de futbol sala al pavelló, de petanca a la part posterior del mateix, torneigs de penals i faltes al camp de futbol, torneig de tirs lliures de bàsquet, pintacares, inflables i gimcana infantil amb presència de personatges d’animació, la presència de Tarracvs tot lliurant material promocional dels Jocs i, per finalitzar l’acte, un aperitiu popular.

Els Jocs, molt més que esport

Així es va arribar al final d’una jornada de portes obertes que va ser tot un èxit participatiu i que serveix d’avantsala a la celebració dels Jocs Mediterranis a La Pobla. De fet, la programació associada a aquest esdeveniment esportiu no es limita a la disputa dels sis partits de futbol previstos en territori pobletà, sinó que es veurà completada amb un seguit d’actes integrats en el programa cultural dels Jocs.

Així, La Pobla celebrarà fins a quatre actes de tipologia diversa: ‘Inauguratio’, a càrrec de la Companyia Nemesis, el 10 de juny (18.30 h) al Casal Cultural. En acabar i al carrer Sant Joan, l’Ajuntament oferirà una degustació gastronòmica mediterrània. Aquesta permetrà assaborir un menú complet amb quatre dels plats més tradicionals de la gastronomia mediterrània: cuscús (Marroc), humus amb bastonets d’hortalisses (Líban), quiche lorraine (França) i iogurt grec amb fruita i cereals (Grècia). Tot plegat s’oferirà per només 4 euros –amb beguda inclosa- i la recaptació íntegra serà destinada a finalitats solidàries.

L’oferta cultural dels Jocs a La Pobla també inclourà, el 16 de juny, el concert de Sant Joan, amb Vergüenza Ajena i Los Manolos; així com l’espectacle piromusical ‘La Mediterrània i els Jocs Mediterranis’, la nit del 25 de juny.