.

.

TOTS 21

Imatge de la plaça de la Font, escenari de la Diada, aquest migdia. Foto: @SantaTecla

(Actualització 19:00 hores)

L’Ajuntament de Tarragona, amb la voluntat de prioritzar la seguretat de la ciutadania, ha decidit «suspendre a partir d’aquest moment i en endavant TOTES les activitats de les festes de Santa Tecla previstes per avui divendres a causa de les fortes pluges i les dificultats de mobilitat associades». Aquesta és la informació que arribava des del consistori a les 19:00 hores d’aquesta tarda de divendres. Una resolució que implica que no hi hagi Professó (ni fora ni dins de la Catedral) ni entrada del Seguici al temple. 

La pluja caiguda a Tarragona tot just a partir de la intervenció de la tanda de lluïment del Ball de Diable ja havia obligat a suspendre, aquest migdia, la Diada Castellera de Santa Tecla, que havia d’inciar-se a les 13:00 hores. Després de dues pròrrogues de mitja horaa cadascuna per veure si el temps escampava, les quatre colles castelleres de la ciutat han decidit suspendre la Diada. A més, s’ha decidit que la diada castellera de demà, la de La Mercè a la plaça de les Cols, incorporarà una ronda més. Per tant, tindrà 3 rondes prèviament al Pilar Caminant. La diada de la Mercè s’avançarà i començarà a les 12h.

La consellera de Cultura, Inés Solé, afirmava que «les inclemències del temps, que ens havia acompanyat fins ara, ha fet que les quatre colles i l’ajuntament haguem decidit donar per suspesa la Diada Castellera. El que farem és una reformulació de la Diada de la Mercè de demà , ampliant a una ronda més sense ronda de repeticio ni de millora, i els Pilars Caminant. Esperem que el temps aguanti i, si no, anirem decidint en base a pròrrogues de mitja hora». 

Redacció