.

.

TOTS 21

D'esquerra a dreta, Santiago Castellà, 'Siscu' i Ángel Juárez. Foto: Cedida

D’esquerra a dreta, Santiago Castellà, ‘Siscu’ i Ángel Juárez. Foto: Cedida

La Subdelegació del Govern a Tarragona va ser ahir l’escenari de la pesenbtació de la Plataforma per la Defensa de la Rumba Catalana. A l’acte van assistir el subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà, el president de Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez, i el músic Antonio Carbonell “Siscu”.

Es tracta d’un projecte que reivindica la cultura popular com a ferramenta social i integradora per tal que la rumba catalana sigui reconeguda com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per l’UNESCO. L’integren professionals de la rumba catalana, como Siscus Carbonell (Sabor de Gracia), Rosa Pubill (filla de Peret) o Amadeu Valentí (fill de Chacho), així com la Comunitat Gitana, o entitats com Mare Terra Fundació Mediterrània i la Red Internacional de Escritores por la Tierra.

Santiago Castellà va expressar el seu recolzament a la iniciativa al temps que va lloar el paper integrador, cultural i festiu  de la rumba. Per la seva part, Ángel Juárez va explicar l’origen de la plataforma i va remarca que la rumba és un bé de tots. Per últim, “Siscu” va fer una explicació tècnica de les diverses formes d’interpretar la rumba, mitjançant el seu famós “ventilador”, mentre va tocar i cantar fragments d’alguns dels temes més coneguts de la història de la rumba.