.

.

TOTS 21

Membres dels diferents col·lectius que impulsen les preguntes n'han explicat el contingut aquest dimarts a Tarragona. Foto: ACN

Membres dels diferents col·lectius que impulsen les preguntes n'han explicat el contingut aquest dimarts a Tarragona. Foto: ACN

La plataforma Multireferèndum, que té el suport de més d’una quarentena de col·lectius i entitats, ha anunciat les set preguntes que seran sotmeses a referèndum popular el 25 de maig coincidint amb les eleccions europees. De l’àmbit general es consultarà sobre els transgènics, el deute públic, la sobirania energètica i la Llei d’ILP.

A més, els ciutadans del Tarragonès, l’Alt i el Baix Camp podran respondre sobre BCN World; els de la Selva, el Pla de l’Estany, el Gironès, l’Alt i el Baix Empordà sobre la MAT, i els de la ciutat de Lleida sobre la gestió del servei d’abastament d’aigua. Del 23 d’abril al 16 de maig es podrà votar per via electrònica i del 17 al 24 de maig es podrà emetre un vot anticipat presencial.

Què és Multireferèndum?

Multireferèndum és una convocatòria per decidir sobre diferents qüestions d’interès públic, a través de la qual els col·lectius promotors de les preguntes volen que s’expressi la voluntat popular de forma directa i determinant sobre problemàtiques aturades a les institucions o sobre les quals no es deixa decidir la població.

Es tracta d’una iniciativa independent, no oficial, gestionada des del teixit associatiu i al servei de grups que necessiten dur les seves causes a referèndum; cooperativa, on els col·lectius promotors de les preguntes cooperen per convocar la societat catalana amb el màxim de garanties; confluent, ja que és un vector de treball concret, de durada determina i obert a persones i col·lectius interessats en les temàtiques tractades o en el mateix procés participatiu; i instituent: treballem per bastir una eina lliure que sigui útil en el futur per seguir abordant problemàtiques tant locals com generals.

Hi podran participar les persones majors de 16 anys i residents a la comunitat autònoma de Catalunya. Caldrà acreditar la identitat i facilitar el lloc de residència.