.

.

TOTS 21

La Plataforma d’Interins/es de Catalunya (PIC) i les seves plataformes organitzen el pròxim diumenge, 11 d’abril de 2021, tres caravanes de cotxes a Catalunya que recorreran el centre de les ciutats de Barcelona, Tarragona i Girona per reclamar la #FijezaYA del personal públic temporal en abús de temporalitat.

La protesta l’ha convocada la Plataforma Estatal de Temporales Públicos en Fraude de Ley (#MI15F) i es farà en 36 ciutats de 16 comunitats autònomes de l’Estat i una ciutat autònoma. Amb aquesta acció, una vegada més, s’exigirà a les administracions públiques de tot l’Estat que apliquin la Directiva Europea 1999/70 CE i que compleixin les sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE); la del passat 19 de març de 2020 i la de l’11 de febrer de 2021, així com la interlocutòria de Gondomar del passat setembre, i que es faci fixe a tot el personal interí i laboral temporal que treballa en frau de llei en el conjunt de totes les administracions.

Tot i que aquesta convocatòria és d’àmbit estatal, la PIC ha fet públic un comunicat on mostra la seva “indignació amb el conseller, en funcions mentre es negocia la composició del nou Govern, de Polítiques Digitals i Administració Pública del Govern de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró; així com amb les responsables de la Funció Pública a Catalunya, Pilar Sorribes i Anabel Marcos”. Segons recull la nota, “després de 22 anys sense convocar oposicions, Funció Pública va signar, el passat 25 de març, la convocatòria de l’examen de Treball Social per al pròxim 17 d’abril, tot just quan ens endinsem en la quarta onada de la pandèmia de la COVID19 i sense deixar ni un mes per interposar recurs. A més, de forma indigna, per poder realitzar l’examen fan signar als i les aspirants un document on eximeixen de responsabilitats al Departament davant d’un possible contagi dels opositors”.

Dades de la convocatòria a Tarragona

10:00 h: Convocatòria a la Plaça Corts Catalanes.
11:00 h: Inici de la marxa lenta.
Recorregut: Plaça Corts Catalanes – Rambla President Francesc Macià – Plaça de la Generalitat Rambla President Lluís Companys – Plaça Imperial Tarraco – Rambla Nova – fins al Balcó del Mediterrani i fer el recorregut a la inversa fins arribar de nou a la Plaça Corts Catalanes (on es farà una lectura del manifest en favor del dret a la fixesa).

Redacció