TOTS 21

Dues concentracions conviuran el pròxim 14 de gener a la plaça de la Font per en motiu del primer aniversari de l’accident d’IQOXE. La primera està convocada a les 18.40 hores, coincidint amb l’hora de l’explosió, per la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), CCOO, UGT i altres entitats veïnals de Tarragona amb la intenció de reclamar més seguretat a la indústria petroquímica. També es farà un minut de silenci en record de les tres víctimes mortals, dos treballadors i un veí de Torreforta que va patir l’impacte d’una planxa metàl·lica procedent del reactor.

A aquesta cita reivindicativa se li ha afegit avui una segona concentració, per part de la Plataforma Cel Net i Xarxa Sud al mateix lloc però a les 19.30 hores, amb la intenció de ser «complementària» a l’anterior, segons fons de l’entitat. La voluntat en aquest cas és fer «una crida a les més de 148 entitats del Camp de Tarragona a adherides al manifest ‘Som Territori. La impunitat s’ha acabat’ i a la ciutadania a mobilitzar-se».

Sota el nom de ‘Som Territori. La impunitat s’ha acabat’ fa un any es va presentar un manifest com a resposta a l’accident a IQOXE del passat 14 de gener de 2020. «Aquest va comptar amb més de 148 entitats adherides i amb una resposta diversa on s’hi van unir entitats de l’àmbit cultural, ecologistes, associacions de veïns/es, lleure educatiu, estudiantils, entre d’altres. Aquesta diversitat així com les mobilitzacions de l’últim mes liderades per diferents associacions i sindicats, demostra que la situació preocupa a la població que exigeix respostes i canvis», asseguren des de la plataforma en un comunicat de premsa

La demanda més clara es segueix dirigint a la Generalitat, «que un any després no ha pres cap mesura per protegir a la població i al territori davant la impunitat absoluta amb la que les empreses dels complexos petroquímics atempten contra la seguretat i la salut de la població. Tampoc han fet cap gest les administracions locals», conclou la nota.

Redacció