.

.

TOTS 21

Una imatge de la piscina del Serrallo en imatge d'arxiu

Una imatge de la piscina del Serrallo en imatge d'arxiu

La piscina municipal del Serrallo tancarà de setembre a novembre per fer front a les obres d’arranjament de les deficiències estructurals i de climatització que van sorgir temps després de la seva inauguració. Les obres s’iniciaran el proper 1 de setembre i tindran una durada de 2 mesos i mig, tot i que la instal·lació s’obrirà parcialment l’1 d’octubre. En concret, els usuaris de l’equipament municipal podran fer ús del gimnàs, les sales d’activitats, el pàdel i els vestidors. La resta quedarà tancat fins el 15 de novembre.

Els usuaris que han fet ja les inscripcions per iniciar els cursos l’1 d’octubre se’ls oferiran alternatives durant el període que estigui la piscina tancada. És a dir, es plantejaran alternatives i activitats complementàries durant el temps que no estigui operativa la instal·lació esportiva a altres equipaments municipals “amb l’objectiu de poder continuar amb l’aprenentatge dels nens i la millora de la salut de les més grans, que representen un volum important dels usuaris”, explica el regidor d’Esports, Joan Sanahujes.

Les obres de millora de la piscina del Serrallo s’inicien al setembre per fer-ho coincidir amb el període que anualment tanca la instal·lació per fer tasques de manteniment.

Recordem que dos anys i mig després de la inauguració de la piscina del Serrallo es van detectar deficiències constructives que tenia la instal·lació. L’Ajuntament de Tarragona, davant la impossibilitat que l’empresa constructora Lubasa assumís els desperfectes, va interposar un recurs al Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona contra l’empresa. Els tribunals van donar la raó al consistori, per la qual cosa l’empresa Becsa (filial de Lubasa) està obligat a assumir els 800.000 euros que costaran els arranjaments.

Mentre durava el procés legal, l’Ajuntament ja va assumir una reparació d’urgència amb un cost de 250.000 euros i que va consistir, principalment, en la reforma dels vestidors a l’estiu de 2011. Aquesta intervenció es va haver de fer per via d’execució subsidiària, la qual cosa significa que el consistori va avançar els diners. Posteriorment, aquest import econòmic es va recuperar amb l’aval que encara tenia l’empresa per la construcció de l’obra. El cost total de la instal·lació va ser de 3 milions d’euros.

Les obres que es realitzaran entre d’altres són les següents:
· Canvi de tots els conductes de ventilació, piscina, gimnàs i vestidors.
· Canvi de la màquina deshumectadora.
· Aïllar coberta piscina
· Substitució de vidrieres

Aquestes obres representaran un gran benefici per l’usuari de les instal·lacions.

L’horari d’atenció al públic a partir de l’1 de setembre a la instal·lació del Serrallo i Part Baixa serà de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 i de 16.30 a 20.00 hores.