.

Palmeres daurades amb tocs lilosos han predominat en el cel tarragoní gràcies a pirotècnia Poleggi. Foto: David Aymerich.

La companyia pirotècnia Poleggi ha resultat vencedora del 28è Concurs Internacional de Castells de Focs Ciutat de Tarragona 2018. Els italians de Canepine s’han imposat amb contundència i 1.538 punts quan la mitjana ha estat de 1.350 en la resta de participants.

El Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona ha acollit el veredicte i lliurament de premis per part de la consellera de Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha llegit el veredicte i ha lliurat els premis. La consellera ha estat acompanyada del cap d’àrea de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Granollers, Albert Soler, de representats del jurat i de l’organització del concurs, així com de responsables les pirotècnies participants.

Amb una proposta diferent i focs innovadors, Poleggi s’ha emportat el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona en una commemoració que també ha premiat Pirotecnia del Mediterráneo (1.382 punts) –segon classificat– amb el Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus. Per la seva banda, la televisió Tac12 ha atorgat el Premi del Públic al tercer classificat amb 1.345 punts, l’empresa Tomàs de Benicarló.

Un dels moments més assenyalats de l’actuació guanyadora de l’empresa internacional italiana. Foto: Cedida.

La complexitat en la puntuació dels Castells de Focs

A l’hora de prendre la seva decisió, el jurat ha valorat especialment: l’ocupació de l’espai aeri; la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors; la varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes, elegància, diversitat d’efectes, sonoritat, conjunció amb l’entorn, originalitat, ritme, el guió de l’espectacle, l’arrencada inicial, el crescendo final i l’acceptació per part del públic.

D’aquesta manera, el jurat ha estat integrat per 12 membres, sota la presidència de l’alcalde de la Ciutat, que ha votat diàriament les seves millors actuacions. Dins el jurat, també es constitueix una subcomissió tècnica integrada persones vinculades amb el món de la pirotècnia, que han sigut les encarregades de determinar les penalitzacions, si és el cas, previstes en les bases.

Finalment, per acabar d’entendre la puntuació final, cada membre del jurat puntua de 0 a 10 cadascun dels 16 criteris esmentats, per la qual cosa, cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts, i per tant cada empresa pot obtenir un màxim de 2.080 punts. La pirotècnia Poleggi ha resultat la guanyadora amb 1.538 punts.

David Aymerich

/* JS para menú plegable móvil Divi */