.

.

TOTS 21

El 1963 s’inaugurava a París, al barri d’Ivry-Sur Seine, un bloc de habitatges socials que portaven el nom de l’astronauta Yuri Gagarin. Amb la crisi del petroli dels anys 70, la gent que vivia al barri era cada cop més pobre i el barri va entrar en una situació difícil de resoldre. Els edificis es van deteriorar i la vida es feia cada cop més complexa. Finalment, Al 2019 es va anunciar la demolició dels edificis per construir habitatges nous molt més ecològics, amb els canvis, esperances i frustracions que això suposava per als veïns.

En aquest fet real es desenvolupa la pel·lícula GAGARINE, que es podrà veure aquest divendres a la plaça de l’església dins de la programació del cinema a la fresca amb Cineclub Altafulla Link.

Opera prima dels directors Fanny Liatard i Jeremy Trouilh, doten a aquesta cinta de caràcter social d’un entorn de ciència ficció, metafòric i oníric certament meravellós.

Yuri, interpretat excel·lentment per Aleni Bathily, és un jove de 16 anys que ha viscut tota la seva vida en aquest barri i somia a ser astronauta. Quan s’assabenta dels plans per tirar a terra els edificis, comença a portar a terme accions, amb els seus amics Diana i Houssan, per intentar mantenir els edificis en bon estat i salvar-los de la demolició.

GAGARINE ens parla amb molta estima dels nostres petits mons. De la vida als barris i als apartaments, on es troben amistats i primers amors, aventures quotidianes i caliu de llar. La vida en la seva més essencial normalitat que és, al cap i a la fi, la vida que compta.

No recomanada a menors de 12 anys.

Divendres 16 de setembre a les 22 hores.

Plaça de l’església.

Obertura de portes i venda d’entrades 30 minuts abans.

Redacció