.

.

TOTS 21

Jugadors durant una partida de rol. Foto: AJJRR

L’Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus (AJJRR) va néixer l’any 1994 amb la voluntat d’agrupar els aficionats als jocs de rol, estratègia i simulació de la ciutat i per a divulgar i promocionar aquests jocs com a activitat lúdica, cultural i participativa entre el jovent i la ciutadania en general. Amb el transcurs del temps, assenyalen els seus components, s’han anat afegint a l’AJJRR noves activitats i aficions lúdiques relacionades o properes als jocs de rol, com jocs de tauler i cartes, jocs de miniatures, cicles de cinema, servei de ludoteca, biblioteca i cinemateca de gènere fantàstic, i partides d’ordinadors connectats en xarxa.

Afectacions per la pandèmia

Actualment, l’AJJRR la conformen uns 50 socis que es reuneixen al local de l’Associació situat al carrer d’Eduard Toda de la capital del Baix Camp. Entre les moltes activitats que organitza el grup, destaquen les ja veteranes Jornades de Rol i estratègia de Reus. De fet, la d’enguany serà la 28a edició, prevista de cara als dies 2 i 3 d’octubre a la Palma.

En aquest sentit, des de l’entitat apunten que “els dos últims anys, la pandèmia de la Covid-19 ha afectat negativament els sectors del lleure i la cultura, dificultant l’activitat social dels jocs de taula”. Tanmateix, “un cop assolida la nova normalitat”, l’AJJRR considera “important” recuperar la pràctica presencial dels jocs de taula de tot tipus, així com la realització de les convencions, fires i trobades tant habituals en el sector.

Per aquest motiu, doncs, l’AJJRR ha decidit mantenir les seves jornades, tot adoptant una sèrie de mesures de prevenció de contagis, com ara l’obligació de l’ús de mascareta per a tots els assistents, la prohibició de menjar, beure i fumar a les taules de joc, o l’aplicació de gel hidroalcohòlic a les mans de tots els participants i la desinfecció dels tapets de joc instal·lats a totes les taules, abans i després de cada partida.

Reusdigital /GDDCT