.

.

TOTS 21

Imatge d’una plana de Prades, aquest matí. Foto: Muntanyes de Prades

S’havia anunciat la possibilitat de neu a cotes a partir de 600 metres d’alçada al Camp de Tarragona i així ha estat. La neu ha fet acte de presència aquesta nit a les comarques d’interior del Camp de Tarragona. El Priorat, el nord del Baix Camp (Prades), la Conca de Barberà i l’Alt Camp han vist neu en diferents indrets.

A la Plaça de la Vila de Prades -a 900 metres d’alçada- la imatge és plenament pirinenca, amb un notable gruix de neu, de 15 centímetres. L’alcaldessa, Lídia Bargas, demana precaució a les persones que s’acostin avui a la vila vermella. També ha nevat a Arbolí.

La Plaça de la Vila de Prades. Foto: Lídia Bargas

Hi ha caigut al voltant d’un pam, tant a la població com als voltants. Per la seva part, la serra de Montsant, al Priorat, amb un pic de 1164 metres d’alçada, es troba coberta d’un mantell banc. A l’Alt Camp, a Mont-ral també hi ha rastres de neu i a Querol -a 550 metres d’alçada- ha estat força destacada la nevada d’aquesta nit.

La Serra de Montsant

Una imatge de Cornudella, amb el Montsant de fons

També ha nevat a Vilanova de Prades, població veïna de Prades però situada a la Conca de Barberà. Quant al fort vent, de matinada s’han registrat 84 quilòmetres per hora a l’Espluga de Francolí.

D’altra banda, els Bombers han atès 19 trucades al Camp de Tarragona entre les 22 hores d’ahir i les 12 del mtí d’avui.

La previsió d’avui indica que es veuran clarianes amb algun núvol esporàdic al matí. A la tarda, hi haurà presència de núvols prims, i a la nit hi haurà nuvolades poc importants. Lleugera baixada de les temperatures.

Imatge del terme de Querol, a l’Alt Camp. Foto: Jordi Pijoan

Vilanova de Prades, a primeres hores del matí