.

.

TOTS 21

Aquest dissabte s’inaugura a Reus l’exposició ’55 urnes per la libertat’, ‘un testimoni permanent de la repressió desfermada l’U d’octubre del 2017 per les forces policials i paramilitars de l’Estat’, destaquen els organitzadors. Per primer cop a les terres del Camp de Tarragona, aquesta exposició, la temàtica de la qual ‘pensem que és un revulsiu molt especial per fer memòria d’un dels moments més clars de la permanent, continuada, progressiva i inexorable retallada de les llibertats democràtiques del poble de Catalunya’, afirmen des del col.lectiu Advocats Voluntaris 1 d’octubre, una associació sense ànim de lucre, integrada principalment per professionals del dret de Reus, Baix Camp i Priorat. Inicialment nascuda per prestar assistència a la
ciutadania i institucions durant la jornada del Referèndum del dia 1 d’octubre de 2017, actualment continua al servei del país i dels seus ciutadans.

El Comiré de Solidaritat Catalana i el col.lectiu Advocats Voluntaris 1 d’octubre organitzen la mostra.

L’exposició “55 URNES per la Llibertat” mostra el treball d’una cinquantena d’artistes de Catalunya, de diferents tendències, de vàries generacions, des de les Terres de l’Ebre a París, tots ells amb una creació que fa visible el seu compromís amb una societat que afirma pacíficament des de fa anys la seva voluntat de llibertat .

Cadascun dels artistes va disposar d’una de les urnes del referèndum del 1-O i va poder fer la seva creació per mostrar el seu compromís pel dret a la democràcia i a decidir. Cal destacar que amb grangenerositat han cedit el seu treball de manera gratuïta per ajudar a aconseguir els objectius del projecte.

Introducció i sinopsi de l’exposició

El Comitè de Solidaritat Catalana de la Catalunya Nord va posar en marxa un projecte amb l’objectiu de fer memòria, denúncia i homenatge als fets de l’1 d’octubre, ‘quan el poble català es va unir de manera inequívoca per poder expressar el seu anhel de llibertat’. Aquesta mirada sobre els fets va acompanyada d’una acció decidida per aconseguir fons que permetin ajudar a la Caixa de la Resistència i d’aquesta manera ‘posar un gra de sorra en la lluita per retornar la llibertat a presos i exiliats i també a ajudar a les seves famílies en els difícils moments que estan travessant, no ho oblidem, per intentar fer possible que la nostra veu fos escoltada’.