TOTS 21

Presentació de la Mitja Marató de Cambrils

Presentació de la Mitja Marató de Cambrils

Uns 2.500 atletes correran a la sisena edició de la Mitja Marató de Cambrils el diumenge dia 1 de març. Aquestes són les previsions de l’organització de la competició esportiva que cada any converteix Cambrils en la capital del running. L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau; el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils, Lluís Abella, i el responsable de Runners Tarragona, Juanan Fernández, han presentat avui la Mitja Marató en roda de premsa.

L’alcaldessa ha explicat que la Mitja Marató és una oportunitat per donar a conèixer la població, ubicar-la al mapa del running i promocionar Cambrils com a destinació de turisme esportiu.

Per la seva banda, el regidor d’Esports ha parlat dels atractius del recorregut de la cursa, al costat del mar i sense pràcticament desnivells.

Finalment, el responsable de Runners ha afirmat que ja han superat els 1.000 inscrits i que esperen assolir les xifres de l’any passat. Segons les seves previsions sortiran de la línia de meta mil patinadors, 1.100 corredors de la prova dels 10 quilòmetres, 1.200 de la Mitja Marató i 100 de la cursa popular Cambrils corre. Junanan Fernández també ha destacat que la competició formi part del circuit de les Half Marathon Series i sigui final del campionat universitari.

Els dorsals encara es poden aconseguir a través del web o presencialment a la botiga Runners de Tarragona fins dijous 26 de febrer o fins que s’esgotin les places.

Els atletes d’èlit convidats enguany són Jaume Leiva, que reapareix després de més d’un any lesionat i participarà als 10 quilòmetres, la cinc vegades olímpica i única medalla olímpica de l’atletisme femení Maria Vasco, que correrà la Mitja, i el campió de la Rioja en Marató, mitja i cros, Camilo Santiago, que va guanya els 10 quilòmetres de la Marató Costa Daurada el passat 18 de gener amb 30:20 i competirà a la Mitja amb la intenció de baixar de 1:07 en els 21 quilòmetres.

Entre els atletes locals, destaquen els recent i actuals campions de Catalunya en marató, Mireia Sosa i Pedro Ortega, i el vencedor de les Half Marathon Series Ferran de Torres.

El regal pels inscrits serà una samarreta. A més, Compressport ha editat un mitjó especial exclusiu i limitat que oferirà als inscrits per només 5 euros (el seu preu real és de 15 euros.

Impacte econòmic

Segons l’enquesta realitzada la passada edició, 600 dels corredors eren de fora de la província i 300 de fora de Catalunya. Calculant 1,5 acompanyants per persona i 1,2 pernoctacions per corredor, l’estudi de l’organització estima una xifra de 1.500 pernoctacions i arriba a la conclusió que l’impacte econòmic directe i indirecte de l’esdeveniment superarà els 200.000 euros.