.

.

TOTS 21

El condicionament del pati de l'antiga escola s'endurà la major part dels 50.000 euros de la iniciativa popular.

El condicionament del pati de l’antiga escola s’endurà la major part dels 50.000 euros de la iniciativa popular.

La millora i condicionament de la pista poliesportiva de l’antiga escola Gil Cristià ha estat la proposta més votada en la consulta popular per escollir el projecte o projectes a executar dins dels pressupostos participatius de la pròxima anualitat a la Selva del Camp.

En total han estat 463 els selvatans i selvatanes que han pres part en la votació dels projectes, el que representa un 10% del total del cens municipal major de 16 anys. Un total de 201 votants van apostar per l’arranjament de la zona esportiva de l’antiga escola pública selvatana, actualment convertit en un centre formatiu municipal. La millora ha estat valorada en 41.700 euros pels tècnics municipals, de manera que s’endurà la pràctica totalitat dels 50.000 euros amb els quals està dotada la iniciativa.

Per darrere de la proposta guanyadora, han quedat fora de ser executades la instal·lació d’estructures que facin ombra als parcs infantils, amb 132 vots i pressupostada en 10.500 euros; la posada en marxa d’una campanya de recollida de residus als espais públics i durant les festes locals, votada 128 vegades i fixada en 13.300 euros; o la col·locació d’un terra sintètic en tots els parcs infantils del poble, valorada en 37.200 euros i votada per 124 selvatans i selvatanes, entre altres.

El projecte dels Pressupostos Participatius d’aquest 2019 ha rebut un total de 21 propostes que han superat el tall després de ser avaluades per la comissió tècnica municipal. L’equip de tècnics ha valorat, entre altres qüestions, que totes les propostes s’ajustin als criteris econòmics i d’utilització fixats o que no estiguin contemplades entre les actuacions del consistori. Aquesta ha estat la primera anualitat en la qual els Pressupostos Participatius depenen de la nova regidoria de Participació, des de la qual s’ha fet una bona valoració de la iniciativa tot i treballar ja amb l’objectiu d’aconseguir més propostes i més votants de cara a la pròxima anualitat.