TARRAGONA 21

Carla Aguilar i Hermán Pinedo, en un atenció als mitjans la nit electoral. Foto: Tarragona21

Ni blanc ni negre, sinó tot el contrari. La militància de Podem a Tarragona prefereix majoritàriament no optar ni pel candidat socialista, Josep Fèlix Ballesteros, ni pel republicà, Pau Ricomà, per liderar l’Ajuntament de Tarragona i aspira que sigui la cap de llista de la coalició En Comú Podem, Carla Aguilar, la que opti a ser investida alcaldessa el proper dissabte, 15 de juny, segons ha sabut Tarragona21.

Aquesta és l’opció que més consens genera entre els militants del Cercle de Tarragona de Podem, els germans electorals d’En Comú, segons ha sabut Tarragona21. Tarragona en Comú té dos regidors electes, Carla Aguilar (Comuns) i Hermán Pinedo (Podem). En Comú Podem no s’ha manifestat encara sobre quina és la opció que considera, precisament esperant el veredicte d’una assemblea conjunta.

Així les coses, si la coalició En Comú Podem Tarragona -formada per Podem i pels Comuns- aprovés aquesta opció, Ballesteros seria alcalde. A ERC li faltarien els vots d’En Comú Podem, ja que sumant els seus -set-, els de Junts x Tarragona -tres- i els dos de la CUP, comptabilitzarien 12. En canvi, PSC, Ciutadans i PP arribarien als 13 vots per a Ballesteros. Ara bé, Ballesteros no tindria majoria absoluta en primera votació, però seria alcalde en segona en haver estat la seva la llista més votada.

Tot i això, En Comú Podem Tarragona fiscalitzaria la tasca de Ballesteros com a alcalde reelegit. En tenir la clau de la governabilitat consideren que podrien pressionar fortament perquè els socialistes tiressin endavant polítiques més socials que les dues a terme fins ara, quan el PSC ha governat els darrers tres anys amb el PP. De no ser així, o que casos com Inipro s’agreugessin en el pla judicial, es podria plantejar una moció de censura.

Aquest escenari general donaria la clau a En Comú Podem, evitaria que s’hagués de mullar directament per algun candidat, tot i que indirectament facilitaria l’Alcaldia a Ballesteros, que de fet és el candidat més votat.

Aquest dilluns hi ha assemblea oberta de militants de Podem i dels Comuns a Tarragona per, en principi, definir quina és l’opció de la coalició, però podria no ser l’última. Els estatuts de Podem fixen que la decisió que es prengui sobre governabilitat d’aquesta formació política ha de sortir d’una assemblea pròpia, que encara no s’ha produït.

En aquest sentit, segons ha sabut aquest digital, la secretaria d’Organització de Podem a Catalunya li ha donat directrius al secretari general del Cercle de Podem a Tarragona, el propi Hermán Pinedo, perquè convoqui l’assemblea.

Jaume Garcia