.

Un grup d’estudiants de la Universitat Rovira i Virgili ocupa el primer lloc en el rànquing de classificació del concurs de simulació empresarial, que enfronta 200 equips d’universitaris de tot l’Estat espanyol. Foto: URV

Un total de 36 estudiants de la URV participen en la primera edició del programa educatiu de simulació empresarial Business Talents, que enfronta a 564 estudiants universitaris de tot l’Estat espanyol dividits en 200 equips a través de quatre fases eliminatòries, amb l’objectiu de fomentar la cultura emprenedora.

Aquesta setmana conclou la segona fase del concurs i un grup de la URV ocupa la primera posició de la classificació. Són forts aspirants a la final, que tindrà lloc al maig. També hi ha cinc equips més de la Rovira i Virgili que se situen entre els 50 millor classificats. Tots hauran de tirar endavant una empresa virtual i competir entre ells per obtenir els màxims beneficis.

Catalunya és la comunitat autònoma amb més representació, seguida de Madrid i Múrcia, i entre la participació catalana, la meitat són estudiants de la URV de diferents graus, la majoria d’ADE, Finances i Comptabilitat, i diverses enginyeries.

Tradició tarragonina als concursos de simuladors

Edició del Young Business Talents del 2015, amb estudiants de l’Institut Martí Franquès de Tarragona. Foto: URV

Tot i que es tracta de la primera edició del Business Talents per a estudiants universitaris, el pes de la presència de joves tarragonins és considerable també en altres concursos de simuladors empresarials. Això pot ser degut al fet que ja al Batxillerat d’instituts com el Martí Franquès de Tarragona s’involucra als estudiants en versions júnior d’aquests concursos, com el Young Business Talents, que té molts anys de recorregut.

A la universitat, els estudiants s’apunten als concursos de simulació empresarial de forma voluntària i com una activitat extraacadèmica amb l’objectiu d’adquirir experiència. “Et permet aprendre a treballar sota pressió, amb dades reals i objectius concrets”, diuen els estudiants d’ADE de la URV Albert Hernanz i Ángel Garrido, que de moment ocupen la catorzena posició de la classificatòria.

La Facultat d’Economia i Empresa, que des d’enguany ofereix una assignatura de simuladors, promou la participació dels estudiants en aquests concursos, molt ben valorats pels participants. “T’apropen a la realitat empresarial, has de prendre moltes decisions i veus l’impacte global que tenen en els resultats”, explica Marina de Barberà, estudiant de la URV que ocupa, junt amb el seu equip, la trenta-setena posició al Business Talents.

Els equips guanyadors del concurs rebran premis d’entre 300 i 1.100 euros a repartir entre els seus membres, “però no és un premi econòmic el que busquem sinó de coneixement”, diuen els estudiants Albert Hernanz i Ángel Garrido.

Redacció