TOTS 21

Fali el dia de la seva presentació amb el Barça. Foto:Sport

Fali el dia de la seva presentació amb el Barça. Foto:Sport

Els períodes de l’anomenat mercat de fitxatges, són apassionants. Altes, baixes, arribades, comiats i moviments inesperats que de cop i volta fan que els aficionats no s’acabin de creure el que estan veient o sentint.

Un dia un membre del Nàstic em va dir «si haguéssim de fer un equip amb tots els fitxatges que heu tret els mitjans, la plantilla seria de 40 tios«, és cert que potser exagerava però d’una trentena ben bona potser sí. És normal aquests dies que representants i clubs es moguin per intentar trobar la millor sortida al seu jugador o al seu representat o cercar aquella peça que manca per acabar de tancar una plantilla.

El més normal però és que els clubs recorrin a allò que els italians dels 80 van anomenar «mercatto» quan les coses no acaben de funcionar i més força més difícil d’entendre els molts moviments i rumors que a hores d’ara hi ha a Can Nàstic.

De moment els grana ja han fitxat a tres jugadors en aquest mercat hivernal. El primer Cristian Lobato que va arribar ja fa uns dies i que fins ara l’hem vist amb comptagotes jugar amb el primer equip grana. Els dos darrers en arribar han estat Juan Muñiz, una garantia de futbolista, i l’altre Giorgi Aburjania, una autèntica caixa de sorpreses. Del Nàstic ha marxat ja Fali, cedit al Barça b i en les pròximes hores ho pot fer també Xisco Hernández que es desvinculara del club per poder marxar lliure després de ser fitxat aquest estiu del Reus.

Les sortides i les entrades no s’acaben aquí. Pel que fa al capítol de sortides, Gal Arel, tot fa pensar que també abandonarà el Nàstic. A la llista però també i és Rayco que negocia la seva possible sortida, Rocha que té una oferta sobre la taula de la lliga dels Estats Units i Tomeu Nadal manté un gran interrogant sobre el seu cap després de l’arribada de Fabrice Ondoa al filial del Nàstic.

Pel que fa a les arribades el Nàstic de moment ja porta dues portes tancades de sobte com són les de Kalu Uche i la de Juanlu, dos futbolistes que semblava que acabarien sent granes i que a última hora han dit que no. La Direcció Esportiva treballa per incorporar com a mínim un davanter centre, després de les lesions de Marcos i Àlex López i algun jugador de mig del camp si finalment David Rocha acaba marxant de Can Nàstic.

El club grana de moment no ha fet un Garry Mendes ni un Celso Borges dos jugadors que Elche i Depor van fitxar en principi del Nàstic però que mai van arribar a ser a Tarragona.

El Nàstic com la Masovera segueix anant al mercat a cercar aquella peça que acabi de fer quadrar un equip que esportivament aquest diumenge tanca una primera volta pràcticament perfecta.

QPC