.

.

TOTS 21

Imatge de la presentació dels actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona. Foto: Eloi Tost

La manifestació feminista prevista a Tarragona pel 8 de març, Dia Internacional de les Dones, reivindicarà la sororitat. La marxa començarà a dos quarts de sis de la tarda a la plaça Imperial Tarraco i portarà per lema ‘Juntes, fortes i combatives, construïm l’alternativa feminista’.

Aquest serà el darrer de diversos actes que a partir de dijous la Plataforma 8M Camp de Tarragona impulsarà per diferents ciutats com Reus, Cambrils, Creixell, Vila-seca o Tarragona per posar en valor el feminisme.

El fet que enguany el 8-M caigui en diumenge fa que les entitats convocants es mostrin especialment optimistes amb el nivell d’assistència a la manifestació, que els darrers anys ha aplegat milers de persones.

La marxa començarà a la plaça Imperial Tarraco a les sis de la tarda i just abans es faran pilars de dones castelleres. La manifestació acabarà a la plaça de la Font amb la lectura del manifest redactat per la plataforma, que comptarà amb una intèrpret de llengua de signes. També hi intervindrà Tornavís Teatre i la Xirigota de Dones de Tarragona, amb diferents mostres culturals.

Mar Cros, membre de la Plataforma 8M Camp de Tarragona, ha comentat que la manifestació «serà unitària de tot el Camp de Tarragona». Sobre els aspectes reivindicatius ha apuntat que «el feminisme és una manera prou justa per construir una alternativa al capitalisme i que vetlli més per la vida de les persones». «Vivim en un món en el qual el feminisme continua sent necessari», ha indicat Cros.

Eloi Tost – ACN