.

.

TOTS 21

S’adaptaran totes les aules de cara al proper curs escolar. Foto: Ajuntament

La llar d’infants municipal ‘Els Petitons’ canviarà la seva proposta pedagògica per al proper curs 2022/23. Així ho ha anunciat la regidora d’Ensenyament, Rosana Dorantes, qui ha assegurat que la direcció del centre i el seu equip d’educadores ja hi treballen per adaptar totes les aules a les noves metodologies globalitzades. Les classes canviaran i passaran a ser espais distribuïts en diferents propostes on els infants seran els protagonistes del seu propi aprenentatge. També hi disposaran d’una aula de llum per atendre les necessitats de tots els infants.

Es busca que els nens i les nenes aprenguin a través del joc lliure i la descoberta, basats en la curiositat del propi infant que busca conèixer i aprendre del seu entorn a través del joc, l’exploració i l’experimentació amb els objectes, amb els espais i amb els seus iguals. El joc lliure els ajudarà a adquirir aprenentatges i coneixements que li seran essencials per a la vida.

Entre les metodologies de la nova escola que agraden a les educadores hi ha la de Maria Montessori i la de Reggio Emilia, totes dues amb molts aspectes en comú, tot i que també moltes diferències “per això, agafarem el més positiu d’ambdues, en les quals l’infant està al centre i tot gira al seu voltant, per formar-lo de forma integral, omplint-lo de coneixements i habilitats, però també de valors”, diu Joana Pérez, directora en funcions del centre.

Preinscripcions obertes

Les famílies que vulguin matricular els seus fills i filles a “Els Petitons” poden presentar el document de preinscripció fins al proper divendres 20 de maig. La matriculació serà del 16 al 22 de juny.

Tal i com va anunciar la Generalitat fa unes setmanes, el curs de P2 serà gratuït a partir del setembre a totes les llars d’infants públiques de Catalunya, com la de Roda de Berà.

Redacció