.

L’alcalde de Reus, Carles pellicer, i el regidor d’Esports, Pep Cuerba, durant la rooda de premsa d’aquest matí., Foto: Ajuntament

L’ajuntament de Reus portarà divendres a aprovació del plenari el plec de condicions que ha de regir la construcció i explotació del nou Centre Aqüàtic i de Fitness, a tocar de l’actual Pavelló Olímpic. L’alcalde, Carles Pellicer, i el regidor d’Esports, Pep Cuerba, han comparegut aquest matí en roda de premsa per donar detalls d’un projecte que comença a caminar però encara està lluny de fer-se realitat. La licitació sortirà amb un pressupost de 82 milions d’euros, dels quals uns 8 corresponen als costos de construcció i 74 a la xifra de negoci de l’explotació de l’equipament. L’aportació màxima de l’Ajuntament serà de 1,4 milions, que els licitadors podran rebaixar. El plec fixa també el calendari: 3 anys per a la fase de redacció dels projectes i de construcció de l’equipament, i 35 anys per a la fase d’explotació. El canon que haurà de pagar l’empresa guanyadora és de 10.000 euros el primer any, que s’incrementerà un 1% cada any posterior. La quantitat vol facilitar la rendibilitat i impedir que repercuti sobre els abonaments (4.000 é el màxim que es pot assumir, si bé el pla de viabilitat juga amb criteris de 3.600), que en tot cas fixen un topall màxim de preu en les diferents categories aplicables.

El batlle ha defensat la necessitat d’aquest nou equipament, conscient que la seva proposta ha “aixecat rebombori” entre els clubs històrics de la ciutat (als quals no ha citat en la seva compareixença). Ho ha fet recolçant-se en els resultats de l’Enquesta sobre Hàbits Esportius dels ciutadans elaborada des del consistori. Segons Pellicer, del sondeig es desprén una “demanda d’agrupar serveis aquàtics i activitat en sec” i una sèrie de dèficits en oferta de serveis però també en distribució geogràfica. La zona sud i oest de Reus es veu orfa d’aquest tipus d’oferta, i la pretensió és pal·liar aquest buit.

L’àmbit de l’actuació abasta un total de quasi 8.000m2, i una edificació d’un total construït de prop dels 5.000m. Serà un centre multidisciplinari i obert a totes les franges d’edat i condició física que podrà absorbir la xifra de 4.000 abonats. Tindrà espais de recepció, vestuaris diferenciats segons els seus usuaris (abonats, personal propi de la instal·lació, etc.), vas principal, vas complementari, vas infantil i de lleure, zona termal, infermeria, sala de fitness, sala d’activitats dirigides, sala gran per activitats que aglutinin més usuaris, sala de gimnàstiques dolces per activitats que fan un treball més específic de cos i ment, sala de cycling, magatzem de material, o fins i tot alguns espais comercials, entre d’altres.

També tindrà serveis complementaris com ludoteca infantil, consulta de fisioteràpia, nutrició, cura personal, quiosc i/o bar restaurant, deixant l’elecció dels serveis a oferir, entre les opcions previstes, al criteri del licitador.

El nou centre aquàtic respon a un model de col·laboració público-privada, amb una oferta oberta a tots els públics i clarament diferenciada de les piscines convencionals, amb serveis associats a la tipologia de pràctiques esportives que es puguin dur a terme en aquests espais i més enllà de l’oci.

El projecte, recollit al Pla d’Acció Municipal Reus 2019-2023, vol donar resposta a la demanda de la ciutadania recollida a l’enquesta d’hàbits esportius de la ciutadania, de poder desenvolupar una activitat física i esportiva orientada a la salut i a la millora de qualitat de vida de les persones.

J.S. / Redacció